Kampsporterna som växer mest

- 30/09/2009, 18:12 -

Submission Wrestling på uppgång.

Submission Wrestling, MMA och Bujinkan är de idrotter inom svensk budo och kampsport som växer mest. Det slår Svenska Budo & Kampsportsförbundet fast i en undersökning.

Svensk budo och kampsport är på framåtmarsch. Med stadigt växande medlemsantal börjar man etablera sig som en av de större idrottsrörelserna i Sverige, sett till antalet medlemmar.

Mest av allt växer Submission Wrestling som från årsskiftet fram till september ökat sitt antal utövare med 72 %.

– Det är spännande att se hur dynamisk utvecklingen av kampsport är i vårt land. Det totala intresset för våra sporter växer stadigt, men det varierar från år till år vilka av dem som är allmänhetens favoriter. Den rörligheten är en stimulerande utmaning för alla kampsporter, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd.

”Kommer att fortsätta växa”

Svenska Budo & Kampsportsförbundet administrerar 23 idrotter. Sammantaget har förbundsidrotterna ökat kraftigt i medlemsantal sedan årsskiftet, med drygt 3000 nya medlemmar.

– Helt klart kommer våra sporter att fortsätta växa. Det märks bland annat på ett ständigt tilltagande intresse för dem hos allmänheten, säger Stenudd.

/Jonathan Broberg, SB&K.

Skrivet av: