Haye fick Besten på fall

David Haye stoppade 45 kilo tyngre Nikolai Valuev.


Britten David Haye har gjort det ingen trodde var möjligt. På lördagskvällen fick han den ryske Nikolai "Besten" Valuev på fall.

Haye vann mot det 45 kilo tyngre tungviktsmonstret efter en kamp som fick avgöras av domarna. Med en skadad hand kämpade Haye hela vägen i en 12 ronder lång match om WBA-bältet i Nuremberg.

"Jag var aldrig hotad"

114-114, 116-112, 116-112 blev siffrorna som gav Hayes tungviktstiteln. Att en av domarna dömde matchen oavgjort är märkligt.

– Jag var aldrig hotad. Han träffade mig inte på allvar med ett enda slag. Det här var min match, säger David Haye.

Valuev såg klumpig ut och lyckades inte få in ett enda slag som skakade Haye under hela matchen. Haye boxade smart och använde fotarbetet för att hålla sig utanför Valeuvs räckvidd. När tillfälle gav exploderade han med rappa kombinationer mot ryssen.

"Det var som en tegelsten"

Upprepade gånger träffade han Valuev i huvudet.

– Men slagen bara studsade. Det var som en tegelsten. Jag har aldrig träffat något så hårt, säger Haye.

Nu utmanar Haye Vitalij Klitjsko.

– Nu kör vi bara. Jag måste bara vinna mot John Ruiz först och sen kan vi ha en "mega showdown" nästa år, säger den nykrönkte tungviktskungen.

I en sport som de senaste åren tappat i publik och intresse är Hayes seger värdefull. Den karismatiske britten med den rappa käften och de rappa nävarna lär höja temperaturen i tungviktsboxning.

– Det är en bra fight för framtiden kanske. Jag är redo att slåss mot vem som helst i världen. Jag är redo att visa alla att jag är bäst i världen, svarar Klitsjko på Hayes utmaning.

Klicka på bilden ovan för att se ett mäktigt bildspel från drabbningen.

<preform><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-SISRW7_XS0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-SISRW7_XS0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></preform>

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Den siste kejsaren