Fredag 17 Sep
Stockholm

Aldo ny mästare

Brassen slog ut Mike Brown i den andra ronden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Las Vegas. Jose Aldo är den nye kungen i WEC:s fjädervikt.

Den 23-årige utmanaren behövde strax över sex minuter på sig att erövra mästarbältet och ge mästaren Mike Brown, som hade tio raka segrar och två titelförsvar bakom sig när han klev in i buren, sin första förlust sedan 2005.

Aldos blixtrande teknik och sylvassa standup visade sig fälla avgörandet när han manövrerade ut Browns endimensionell boxning och råstyrka.

Den första ronden var en relativt jämn historia där Aldo visade att hans nedtagningsförsvar är av världsklass. Brassen träffade också kraftpaketet Brown med flera hårda bensparkar och knän mot kroppen.

I den andra ronden tappade Brown balansen i en slagväxling och föll ner på rygg. Aldo följde upp med slag, tog mount och Brown gav upp sin rygg. Härifrån hade Brown inte mycket att säga till om och domaren gick in och bröt då amerikanen inte längre kunde försvara sig på ett intelligent sätt mot Aldos slag.

– Mike är mycket stark. Jag respekterar verkligen honom. Jag var tvungen att vänta på rätt tillfälle att avsluta fighten, sa Aldo efter matchen.

– Han hade en grym kväll. Han träffade med sina slag och sparkar, det gjorde inte jag. Han är en grym fighter och jag måste hem och göra min läxa och försöka bli bättre. Uppenbarligen så hittade han några hål i mitt game, sa Brown efter matchen.

Sedan WEC-debuten i juni 2008 har Jose Aldo vunnit sex av sex fighter – alla via teknisk knockout.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Brown vs. Aldo