Bandylandslaget nära fiasko

En bra sak: Muhrén var tillbaka på isen. En dålig: Han gick knappt att se.


En bra sak: Magnus Muhrén var tillbaka på isen mot Kazakstan.

En dålig: Han gick knappt att se.

Tre bollkontakter och två felpass. Det var katastrof, sade han efter den svenska 4-3-segern i bandy-VM.

Katastrof var möjligen ett för starkt ord, men det var knappast en imponerande insats Muhrén - eller någon annan för den delen heller - gjorde i den första halvleken.

Efter en timmes spel ledde Kazakstan mycket överraskande med 3-0, och det var först när svenskarna hittade ett motdrag till deras kompakta försvarsspel som de kunde peta in några bollar.

De drog ner tempot, försökte komma runt på kanterna och satsade på skott utifrån - vilket till slut lyckades då Anders Östling slog in segermålet en dryg minut från slutsignalen.

Magnus Muhrén hade däremot inte många rätt.

Han testade sin onda rygg i den första halvleken, och resultatet var en besvikelse.

– Det kändes att det var ett tag sedan jag spelade. Jag hade problem med tajmningen, hade inget tryck i åkningen och kom inte rätt på isen. Dessutom så hugger det lite i ryggen då och då. Nej, det här var ingen höjdare, sade han besviket.

Drabbats av skador

I andra halvlek fick Joakim Hedqvist chansen i stället, och han gjorde två mål och låg bakom vändningen medan Muhrén var och duschade. Nu är framtiden osäker, det väntar mer massage och stretching innan de tar ett beslut om han ska försöka redan mot Norge på tisdagen.

– Det känns lite bittert. Jag har slitit hårt för att kunna spela VM igen, men har hela tiden drabbats av skador. Var det inte hjärnskakning på försäsongen så är det ryggont nu. Vi får se hur mycket tålamod "Jacke" har med mig, sade Muhrén.

Förbundskapten Anders Jakobsson:

– Det här var egentligen inget test, vi gör inte många saker rätt alls. Det är inte rättvist att göra en bedömning efter hur vi spelade i dag.

Allra sämst var ändå publiksiffran. I handbollstokiga Eskilstuna så valde bara 581 tappra att strunta i VM-handbollen på tv för att i stället se livebandy. Och då matchen varken tevesändes eller ens gick att lyssna på Radiosportens webbradio så var det inte många som fick se Muhréns test. Och det var kanske tur det.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.