Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bandylandslaget nära fiasko

Sport | 19/01/2009 22:38

En bra sak: Muhrén var tillbaka på isen. En dålig: Han gick knappt att se.

En bra sak: Magnus Muhrén var tillbaka på isen mot Kazakstan.

En dålig: Han gick knappt att se.

Tre bollkontakter och två felpass. Det var katastrof, sade han efter den svenska 4-3-segern i bandy-VM.

Katastrof var möjligen ett för starkt ord, men det var knappast en imponerande insats Muhrén - eller någon annan för den delen heller - gjorde i den första halvleken.

Efter en timmes spel ledde Kazakstan mycket överraskande med 3-0, och det var först när svenskarna hittade ett motdrag till deras kompakta försvarsspel som de kunde peta in några bollar.

De drog ner tempot, försökte komma runt på kanterna och satsade på skott utifrån - vilket till slut lyckades då Anders Östling slog in segermålet en dryg minut från slutsignalen.

Magnus Muhrén hade däremot inte många rätt.

Han testade sin onda rygg i den första halvleken, och resultatet var en besvikelse.

– Det kändes att det var ett tag sedan jag spelade. Jag hade problem med tajmningen, hade inget tryck i åkningen och kom inte rätt på isen. Dessutom så hugger det lite i ryggen då och då. Nej, det här var ingen höjdare, sade han besviket.

Drabbats av skador

I andra halvlek fick Joakim Hedqvist chansen i stället, och han gjorde två mål och låg bakom vändningen medan Muhrén var och duschade. Nu är framtiden osäker, det väntar mer massage och stretching innan de tar ett beslut om han ska försöka redan mot Norge på tisdagen.

– Det känns lite bittert. Jag har slitit hårt för att kunna spela VM igen, men har hela tiden drabbats av skador. Var det inte hjärnskakning på försäsongen så är det ryggont nu. Vi får se hur mycket tålamod "Jacke" har med mig, sade Muhrén.

Förbundskapten Anders Jakobsson:

– Det här var egentligen inget test, vi gör inte många saker rätt alls. Det är inte rättvist att göra en bedömning efter hur vi spelade i dag.

Allra sämst var ändå publiksiffran. I handbollstokiga Eskilstuna så valde bara 581 tappra att strunta i VM-handbollen på tv för att i stället se livebandy. Och då matchen varken tevesändes eller ens gick att lyssna på Radiosportens webbradio så var det inte många som fick se Muhréns test. Och det var kanske tur det.

Skrivet av: