Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rond 3: Federer - Safin

Sport | 21/01/2009 11:38

Marat Safin kan göra sitt livs sista Australian Open-match i omgång tre.

Roger Federer tog sig lätt vidare från den andra omgången i Australian Open. Schweizaren ångar på utan att blinka. Nattens siffror blev 6-2, 6-3, 6-1 mot ryssen Jevgeni Korolev, och nu ställs Federer mot en stökig, temperamentsfull, gammal landsman till Korolev – Marat Safin.

Safin vann över spanjoren Guillermo Garcia-Lopez i tre raka med 7-5, 6-2, 6-2. Men nu kan en klassisk saga ta slut. Ryssen har sagt att detta år är det sista han gör på ATP-touren, och med tanke på vem som står på andra sidan nät i den tredje omgången kan vi utgå från att det blir hans sista match i Australian Open någonsin.

2005 möttes Safin och Federer i semifinal i Melbourne. Matchen utvecklades till en dröm för alla tennisälskare och till slut vann Safin med 9-7 i avgörande set, innan han följde upp framgången med att krossa miljontals australiensiska hjärtan genom att slå hemmasonen Lleyton Hewitt i finalen. Så här, fyra år senare, kan Safin blicka tillbaka mot några år av olika vägar i livet för de båda legendarerna.

– Han (Federer) har vunnit några Grand Slam sedan dess. Och jag, jag blev skadad. Jag var tvungen att genomgå rehabilitering så vi gick olika vägar. Han blev mer och mer självsäker genom åren, och jag tvingades läka mina skavanker. Så visst vill jag vara i hans skor, men det är så det är. Det är våra liv, säger Marat Safin till Australian Opens officiella hemsida.

När matchen mellan de båda spelas är annu inte fastställt.

Regerande mästaren Novak Djokovic vann mot det franska stjärnskottet Jeremy Chardy i tre raka set och ställs nu mot amerikanen Amer Delic i tredje omgången. Delic vände ett setunderläge med 0-2 mot Paul-Henri Mathieu och vann det avgörande, femte, med 9-7.

Marat Safin vinner Australian Open 2005 (OBS! Högt ljud)

Skrivet av: