Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robin Söderling säckade ihop

Sport | 21/01/2009 10:39

Svensken ledde stort och allt såg ljust ut. Men Marcos Baghdatis vände och vann.

Det som såg så ljust och roligt ut för Robin Söderling i Australian Open slutade i ett kolsvart mörker. De enda som är kvar nu är Sofia Arvidsson och Simon Aspelin med sina respektive partners i dubbel. Lagom kul.

I andra omgången stötte Söderling på cyprioten Marcos Baghdatis, finalförlorare mot Roger Federer 2006. Svensken öppnade övertygande och vann första set med 6-3. I andra bröt 24-åringen från Tibro cypriotens serve dubbelt och hade en 4-1-ledning att gå på. Inget tydde då på att slutet skulle bli så j-vla bittert. Baghdatis lyckades bryta tillbaka, inte bara en, inte två, utan hela tre gånger och vann det andra setet med 7-5.

Söderling såg märkbart tagen ut och precis som om alla krafter hade försvunnit flöt set tre och fyra på av bara farten för Baghdatis. Slutsiffrorna skrevs till 6-3, 5-7, 3-6, 3-6 och den 97-rankade cyprioten avslutade med en elegant cross från baslinjen då en trött Söderling gick på nät.

Med facit i hand: Det dröjer nog ett decennium eller två innan Sverige får en riktigt framgångsrik tennisspelare igen.

Skrivet av: