Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djokovic helt snurrig i värmen - avbröt

Sport | 27/01/2009 11:44

I dag blev 35 grader för mycket för världstrean Novak Djokovic, han tvingades bryta kvartsfinalen mot Andy Roddick.

Hettan i Melbourne har stoppat många spelare i Australian open.

I dag blev 35 grader för mycket för världstrean Novak Djokovic. Han tvingades bryta kvartsfinalen mot Andy Roddick.

– Jag hade ont i hela kroppen. Jag tror att alla kunde se att jag inte kunde röra mig. Jag tappade 20-30 kilometer i timmen på serven och då blev det lättare för honom att returnerna, sa Djokovic på presskonferensen.

Titelförsvararen Djokovic tog hem det första setet mot Roddick i tiebreak och var på väg mot semifinal. Men efter att ha förlorat andra set fick serben problem i det tredje. Vid det första sidbytet i tredje set tvingades han be om medicinsk hjälp. Han försökte spela vidare men till slut blev det för mycket och i början av tredje bröt han matchen. Roddick är klar för semifinal i turneringen för fjärde gången men hade hellre vunnit på riktigt.

–Jag känner för Novak eftersom han jobbat så hårt för att vinna titeln här. Att han inte fick en ordentlig chans att försvara den är väldigt tråkigt, säger Roddick.

Sveriges DC-kapten Mats Wilander tror att oerfarenheten avgjorde mötet.

– Det är svårt att säga hur mycket det berodde på värmen. Det var ju varmt men inte i närheten av hur varmt det ska bli i morgon. Förmodligen berodde det på något virus, typ det som hände Murray. Oavsett så måste han ha klart för sig att det här inte är något 100-meterslopp. Det 21 timmars spel över en turnering och du måste ju må bra över de 21 timmarna. Men han är ung så han lär sig av allt, säger Wilander till Eurosport.

Senare under tisdagen blir det klart vem Roddick får möta i semifinalen när världstvåan Roger Federer möter stjärnskottet från Argentina, Juan Martin del Potro.

I damsingeln är ryska Vera Zvonareva klar för semifinal efter att ha fullständigt krossat Marion Bartoli, Frankrike. Fransyskan tog ledningen med 3-1 i första set men tog sedan inte ett enda game till. Segersiffrorna för Zvonareva blev 6-3, 6-0 och hon får nu möta australiskan Jelena Dokic eller landsmaninnnan Dinara Safina i semifinal.

Skrivet av: