Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ekholm skrällde - Björndalen vann

Sport | 17/02/2009 08:16

David Ekholm skrällde i skidskytte-VM i Sydkorea genom att bli femma.

I söndags tog Helena Jonsson guld i skidskytte-VM i Sydkorea. På tisdagen gjorde hennes sambo, David Ekholm, sitt livs lopp och slutade femma, efter att bara ha skjutit en bom under distansloppet över 20 kilometer.

Ekholm har tidigare som bäst varit 14:e i en världscuptävling.

– Det känns helt grymt, det är ju personligt rekord med många placeringar, säger Ekholm till SVT.

– Jag var lugn hela loppet, för det har känts rätt dåligt att åka skidor de senaste dagarna. Men skyttet har känts kanonbra.

Norrmannen Ole Einar Björndalen tog tredje raka VM-guldet, trots tre bom. Han var 14 sekunder före Christoph Stephan, Tyskland, och 17 sekunder före Jakov Fak, Kroatien.

Segern innebar att Björndalen gick om Ingemar Stenmark i antal världscupsegrar, han har nu 87 segrar. I skidskytte räknas VM-loppen även som världscuplopp.

Svenske förbundskaptenen Staffan Eklund var väldigt nöjd med Ekholms insats.

– När jag tog ut honom till VM sade jag till honom att han skulle räkna med att inte få starta i ett enda lopp. Davids placering är en större överraskning än att Helena vann, säger Eklund till TT.

Skrivet av: