"Tråkigt att idrott och politik blandas"

DC-kaptenen Mats Wilander respekterar ändå beslutet att stoppa publiken.


En ganska sval match mellan två lågt rankade tennisnationer har förvandlats till Sveriges hetaste händelse. I dag stod det klart att Davis Cupmötet mellan Sverige och Israel på Baltiska hallen i Malmö kommer att följas av över hundra journalister. Även det tidigare beslutet att stänga matchen för allmänheten har korrigerats. I dag beslutade även Malmö stads styrande att släppa in hundratals tennisjuniorer för att känna på atmosfären och stötta det skadeskjutna svenska landslaget.

Davis Cupgänget dök upp i Malmö under dagen efter att ha laddat upp i Stockholm den senaste veckan. DC-kaptenen Mats Wilander mötte en vild journalistkår i Baltiska hallen och gav sitt stöd till de styrande i Malmö.

– Jag har respekt för det beslut som man har fattat om tomma läktare, sa Mats Wilander.

Att Sverige har hemmaplan är inte längre en fördel. Men det är inget som kommer att påverka menar Wilander.

– Jag tror inte vårt spel kommer att påverkas vare sig av de tomma läktarna eller av de omfattande säkerhetsåtgärderna. Men det är väl inte så att grabbarna går ut och köper godis i kiosken på kvällarna. Vi följder de föreskrifter vi får av säkerhetsfolket, sa Wilander.

Kan man skilja på idrott och politik?

– Ja, men det är tråkigt att det ändå att det kommit att höra ihop, sa en märkbart besviken Wilander.

Trots det svåra skadeläget där Robin Söderling är det största saknade namnet så förblir Wilander positiv.

– Tycker att det känns bra. Alla är på gång, sa Wilander.

– Trodde inte att jag skulle kunna välja bland all spelare men alla är fit for fight.

Matchen kommer att kunna följas på TV8 och SR.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.