Niklas Jihde blir kvar i AIK

Största spelaren genom tiderna blir kvar i AIK.<br/>
"Har ett brett kontaktnät".


AIK:s Niklas Jihde är innebandysveriges, och troligtvis världens, största spelare genom tiderna. Under säsongen avslöjade stjärnan att han kommer avsluta sin karriär efter säsongen, oavsett hur det går. Nu berättar han att han kommer stanna kvar inom AIK:s organisation även efter pensioneringen.

– Jag är väldigt intresserad av spelarfrågor med värvningar och den biten. Sedan naturligtvis marknadsföring också. Jag har fått ett otroligt brett kontaktnät genom åren och varit runt mycket. Jag har lärt känna många spelare och kan nog dra nytta av det, säger Jihde till eurosport.se.

En del i hans jobb kommer alltså att kretsa kring spelarvärvningar. Han hade själv en viktig roll i förhandlingarna med det 20-åriga underbarnet Kim Nilsson som värvades från Ölandslaget Färjestaden förra året. Som luttrad veteran kunde Jihde ge ett och annat tips och råd till den unga stjärnan.

AIK är klara för semifinal i SM-slutspelet, men Jihde verkar redan ha satt igång sitt nya arbete. I och med hans eget uttåg gäller det att hitta en ersättare, och den nyss värvade David Gillek från Jönköping räcker inte för en klubb med AIK:s ambitioner.

– Det har varit lite luncher och jag har ögonen öppna. Jag kan inte säga mycket mer men det känns som många stora namn kommer att röra på sig i sommar, säger Jihde.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.