Hamilton diskad

Blir av med tredjeplatsen i Australiens-GP.


McLarens Lewis Hamilton blir av med sin tredjeplats i formel 1-premiären i Melbourne. Efter ett förhör hos Internationella bilsportförbundet (Fia) flyttas Hamilton bort från prispallen och Jarno Trulli får tillbaka sin tredjeplats.

Trulli fick efter loppet ett tidsstraff på 25 sekunder och flyttades ner som tolva i resultatlistan. Straffet kom efter att italienaren hade kört av banan bakom säkerhetsbilen, kommit tillbaka in bakom Lewis Hamilton och sedan kört om denne för att återta sin position. Omkörningar är inte tillåtna medan säkerhetsbilen är ute på banan.

Tredjeplatsen i resultatlistan togs istället över av just Lewis Hamilton. Men nu har Fia ändrat sig och Hamilton diskas. Hamilton har tidigare sagt att han själv inte tycker sig ha gjort något fel.

– Jag blev tillsagd att släppa förbi Trulli efter att han hade kört av och tappat sin placering. Jag vet inte vad reglerna säger, men om han gjorde fel som körde om, så borde jag ha tredjeplatsen, säger Hamilton till SpeedTV.

Jarno Trulli är av en annan uppfattning.

– Hamilton stannade upp. Jag trodde att han hade fått problem med bilen och körde därför om honom. Jag kunde inte göra något annat, säger italienaren.

Fia väljer nu alltså att gå på Trullis linje och italienaren återfår sin tredjeplats. Hamilton stryks helt ur resultatlistan och blir utan poäng.

Loppet vanns av Ross Brawns brittiske förare Jenson Button. Tvåa blev Buttons stallkamrat Rubens Barrichello från Brasilien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!