Button tog ännu en pole position

Trots Ferraris grymma träning blev tidskvalet en flopp. Button tog ny pole.


Säsongsöppningen av årets Formel 1 har varit allt annat än väntad. Nya stallet Brawn GP gjorde dundersuccé i premiären i Melbourne då stallets två förare, Jenson Button och Rubens Barrichello, kom etta respektive tvåa. På lördagen visade Button att vinsten inte var en engångföreteelse då han via bästa kvaltid i Kuala Lumpur får starta i pole position i morgon, söndag.

– Vi förbättrade bilen över natten, och den har blivit mycket bättre. Jag känner mig väldigt bekväm i bilen, så det ska bli spännande i morgon, sade Button till den officiella hemsidan för Formel 1.

Barrichello, däremot, fick strul med växellådan som tvingades bytas ut. Brasilianaren straffades för det med fem placeringars nedflyttning – från fjärde till nionde startplats.

Toyotas duo Jarno Trulli, trea i Australien, och Timo Glock kommer starta som tvåa och trea.

Ferrari såg urstarka ut på fredagens sista träning, därför var besvikelsen enorm efter kvalet. Kimi Räikkönen kommer starta som åtta och Felipe Massa var inte bättre än 16:e man.

Regerande mästaren Lewis Hamilton hade återigen en tung dag på jobbet. Britten, som diskades i premiärloppet, placerade sig inte bättre än tolva.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!