Stenson med i toppen

För Henrik Stenson lever fortfarande förhoppningarna om en glad påsk.


Långfredagen i Masters började illa men slutade riktigt bra.

70 slag gav en delad elfteplats inför helgens avslutning.

Robert Karlsson innehar med en delad åttondeplats Sveriges bästa resultat i Masters. Den prestationen kan vara på väg att få en putsning av Henrik Stenson. Under Långfredagen skickade han sig själv upp på resultattavlan tack vare en stark avslutning. Det som ett tag såg ut att vara farligt nära kvalgränsen blev till slut två slag under par efter att han gått de avslutande sju hålen på fem under par.

– Jag är nöjd. Det var personligt rekord igen på den här banan och jag har gett mig ett bra läge inför helgen. Det var verkligen tuffa förutsättningar där ute, men jag kom igen och kämpade genom hela dagen.

En eagle, två slag under par, på 13:e hålet, förde upp honom på resultattavlan. Det kunde ha blivit ytterligare en eagle två hål senare, men putten stannade bara ett par centimeter från kanten.

Men tack vare en stark avslutning med birdie på sista hålet ligger nu svensken lika med bland annat förhandsfavoriten Geoff Ogilvy, Australien.

Den störste av dem alla, världsettan Tiger Woods, har han dessutom ett slag bakom sig. Upp till ledande duon Chad Campbell och Kenny Perry är det sex slag. Det som dock talar för Stenson i fortsättningen är hans rutin och resultat från förra årets major-tävlingar. Förra året slutade han delad trea i British open och delad fyra i PGA-mästerskapen.

– Numera spelar man kanske inte för en tiondeplats. Det är alltid lättare att kunna gå för full maskin och våga chansa lite om man gjort bra resultat tidigare, säger Stenson

Efter Campbell/Perry i toppen jagar Stensons spelpartner, argentinaren och förre US open-segraren Angel Cabrera, ett slag bakom. Bäste europé är spanjoren Sergio Garcia som hoppas ta karriärens första major-titel i Masters. Garcia ligger delad sexa, ett slag före Stenson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!