"Åt helvete för dåligt"

Mirakelvändning av Mora mot AIK.


Mora stod för en präktig vändning i bortamötet mot AIK på Hovet. Underläge 0-3 förvandlades till 3-3 och sedermera 3-4 efter en förlängning där Mikael Zettergren avgjort i spel tre mot fyra.

- Spelet vi presterar är åt helvete för dåligt, säger AIK-tränaren Roger Melin.

Mora kom till Stockholm med fyra raka segrar i ryggen. Nu är sviten uppe i fem. Det krävdes emellertid en vändning av det ovanligare slaget för att bärga två poäng efter en osannolik förlängning.

AIK gjorde tre mål inom loppet av 2.19 i den andra perioden. Det var ett målryck som fick Moramålvakten Lars Johansson utbytt till förmån för Daniel Hansen. Det blev vändpunkten i matchen. Med två sena mål i den andra perioden, inprickade av Daniel Viksten och Viktor Amnér, kom Mora in i matchen.

I tredje perioden tog det bara 20 sekunder innan Alexander Hilmerson hade fixat kvitteringspucken. I förlängningen fick Mora Robin Gartner utvisad, men då passade Mikael Zettergren i stället på att avgöra i spel tre mot fyra.

Jonas Liwing schabblade med pucken på den offensiva blålinjen, snubblade och Zettergren blev helt fri.

- Jag tänkte bara göra en lång dragning, en förflyttning och lyfta in pucken, säger Mikael Zettergren till Viasat Hockey om sin backhandlyftning förbi Christopher Heino Lindberg.

Hockeysverige.se.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!