Simpel hemmaseger

Leksand besegrade under tisdagskvällen tabellåttan Borås med 4-0 på hemmais i Ejendals arena.

Serieledande Leksand mot play off-jagande Borås i Ejendals arena.

Kunde det sluta på mer än ett vis?

Nej, Leksand vann matchen med 4-0 och tog hem en mycket säker seger även om det spelmässigt var jämnare än vad siffrorna visar. Gästerna öppnade piggt och jobbade hårt för att hålla leksingarna borta från den egna kassen. Man stressade högt och dalkarlarna fick problem med att åstadkomma något vettigt framåt.

Men ju äldre matchen blev desto mer närmade vi oss ett blåvitt ledningsmål.

När Leksand sedan efter drygt sju minuter fick chansen i spel fem-mot-fyra så kom också 1-0. Marcus Weinstock sköt från blå och Tomas Kollar "knackade" ner pucken i isen med en styrning som ställde Pontus Hansson i bortakassen.

Borås stod ändå för en bra förstaperiod och vann skotten med 11-14.

Men några fler mål blev det inte då båda målvakterna spelade riktigt bra.

Under den första periodpausen så skulle man kunna tro att det varit sömnmedel i hemmalagets vattenflaskor. Farten som man hade var som bortblåst, samtidigt som Boråsarna säkerligen pratat om att de fortfarande hade en bra chans i matchen då det faktiskt bara stod 1-0.

Men efter Strömbergs time out efter drygt nio minuters spel av mittakten så hände det något - som det brukar göra efter att "Strumpan" har fått säga sitt under 30 effektiva sekunder.

Energin kom tillbaka och det är detta som är så typiskt i en sådan match.

I Ejendals arena så behöver Leksand bara trycka i en extra växel och helt plötsligt så hänger motstånd av lite lägre kaliber inte med i svängarna. Daniel Hermansson byggde på sin succé i den blåvita dressen genom att slå in en målvaktsretur efter att halva matchen var spelad.

Borås vann skotten även i denna period, nu med 10-12, men några mål blev det inte.

I stället kunde Pelle Prestberg, bara ett par minuter efter 2-0, utöka hemmalagets ledning. Ett tamt skott från vänstra tekningscirkeln som boråsmålvakten måste ta för att hålla kvar sitt lag i en sådan tuff match.

I slutperioden mattades tempot av rejält.

Detta mycket på grund av att Leksands intresse till det offensiva spelet svalnade efter 3-0. Det syntes att spelarna koncentrerade sig mer på att hjälpa Jocke Eriksson i kassen till att få hålla nollan.

Enda målet gjorde Nordström när han helt på egen hand tog sig igenom ett passivt bortaförsvar och snärtade upp pucken i krysset bakom Hansson. Även vid det här målet så kan målvaktsingripandet diskuteras.

Leksand vinner och Eriksson håller sin sjätte nolla för säsongen.

/

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.