Ska Leksand fortsätta i samma takt som i förra matchen och slå elitserielaget Södertälje på bortaplan?
1 av 3
Ska Leksand fortsätta i samma takt som i förra matchen och slå elitserielaget Södertälje på bortaplan? - Foto: Scanpix
Kommer Almtunas yngre grabbar fortsätta att visa vägen?
2 av 3
Kommer Almtunas yngre grabbar fortsätta att visa vägen? - Foto: Scanpix
Får Rögle en nytändning av de nya tränarna?
3 av 3
Får Rögle en nytändning av de nya tränarna? - Foto: Scanpix

Allvaret fortsätter i kvalserien i kväll

I kväll är det dags igen, den tredje omgången av kvalserien. Häng med när Nyheter24 guidar dig igenom alla matcher.


Tabell-läget

1. Södertälje - 6 poäng

2. Almtuna - 4 poäng

3. Leksand - 3 poäng

4. AIK - 3 poäng

5. Rögle - 2 poäng

6. Växjö - 0 poäng

Kvalserien har hittills bjudit på massvis med överraskningar och tabell-läget är inte som väntat.

Södertälje - Leksand

Södertälje ligger i täten av kvalserien med sex poäng och de är det enda laget som har vunnit båda sina matcher. De slog Rögle med 2-0 och vann med uddamålet mot AIK. Målvakten Riku Helenius har tagit på sig ett stort ansvar sedan Björn Bjurling blev skadad i slutet av elitserien. Helenius har inte gjort någon besviken och leder målvaktsligan i kvalserien.

Leksand hade en tung öppning på kvalserien efter en förlust mot Almtuna. Men i förra matchen fick de en rejäl islossning när de vann med 4-1 mot Växjö. Det dyra laget har haft problem på sistone med produktionen. Men i förra matchen klev stjärnorna fram, bland annat lagkaptenen Pelle Prestberg som stod för två mål.

Avgörande blir målvakterna.

Växjö - Almtuna

Växjö ligger just nu sist i kvalserien och har inte lyckats vinna någon match ännu. De gick bra under grundserien men det har alltså låst sig nu när det gäller. Första matchen, hemma mot AIK, förlorade de med uddamålet. Men sist fick de smaka på Leksands slagkraftiga anfall och föll med 4-1. Det stora frågetecknet är dock målvakten Viktor Fasth som inte har någon imponerande räddningsstatistik ännu.

Almtuna har gått som tåget på sistone. De skrällde till sig en plats till kvalserien och nu har de stått för ytterligare en skräll - de ligger tvåa i kvalserien. Tränarparet Jonas Rönnqvist och Bert Robertsson har gjort ett fenomenalt arbete och har fått de unga spelarna att visa vägen. Sebastian Eriksson och Kim Karlsson är två av de unga som har utmärkt sig. Fortsätter ungdomarna leverera kan Almtuna gå långt.

Avgörande blir hungern och viljan.

AIK - Rögle

Krisdrabbade AIK har fått ett bra stöd av publiken på Hovet - men de förlorade där senast mot Södertälje med uddamålet. Nu slåss de för revansch mot det andra elitserielaget. Det har pratats om att AIK måste ta sig till elitserien i år, det kan bli mycket press. Men de har haft ett bra spel än så länge och bara de får hål på Rögles keeper Christoffer Nihlstorp kan det bära en bra bit.

Rögle har också varit omgivna av kaotiska förhållanden. Tränarduon Gunnar Persson och Tommy Sjödin fick sparken - i går. Nu har de två nya tränare i J20-tränaren Bengt Hellkvist och Rögle-legendaren Pelle Svensson. Det är en nytändning som krävs för att Rögle ska orka fortsätta. De har varit hängiga ett bra tag - men tränarna kanske kan skapa lite glöd i truppen igen.

Avgörande blir Rögles inställning.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.