Niemis attack: Hoppas domaren får en likadan skada

Neimi har förlåtit gärningsmannen Mathias Tjärnqvist, men inte rättskiparen Ulf Rönnmark.


Leksands Antti-Jussi Niemi har börjat återhämtningen efter den svåra skallskada han fick i matchen mot Rögle. Men han glömmer inte händelserna efter skadan där domaren Ulf Rönnmark stått i centrum och enligt Niemi uttalat sig osympatiskt. Nu slår den 31-årige backen tillbaka.

– Jag är arg på domaren Ulf Rönnmark. Han är nästan en idiot. Jag har varit på sjukhus i åtta dagar och vi snackar inga små skador. Han har sagt ”Niemi får skylla sig själv” och det tycker jag är ganska lågt. Det är så att jag hoppas att han får en likadan skada. Då kan jag säga ”det är Rönnmarks eget fel”, säger han till Aftonbladet.

Gärningsmannen Mathias Tjärnqvist kände genast allvaret i situationen och ringde Niemi. Det var allt som krävdes för den förre Frölundaliraren att förlåta honom.

– Visst, det är en tackling i ryggen, men sånt händer varje match. Tjärnqvist ringde mig och bad om ursäkt och jag är inte alls arg på honom.

Nu hoppas Niemi kunna lämna den dystra perioden bakom sig. Att han skulle bli tvungen att lägga av är överdrifter menar han.

– Det har pratats om att min hockeykarriär skulle vara över, men det stämmer inte. Jag kommer att fortsätta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!