Stockholm

Steven Paul "Steve" Jobs

Steven Paul “Steve” Jobs föddes i San Francisco, USA, den 24 februari och var en affärsman och entreprenör. Han var medgrundare till dator- och hemelektronikföretaget Apple Inc, mer känt som Apple, tillsammans med Steve Wozniak och Ronald Wayne. Jobs biologiska föräldrar Joanne Simpson och Abdulfattah Jandali adopterade bort honom strax efter födseln till Paul och Clara Jobs.


Jobs började studera vid Reed College i Portland, Oregon, men hoppade av efter en termin. Han avslutade aldrig utbildningen, men fortsatte att läsa strökurser vid Reed College. 1976 var han med och grundade Apple, men tvingades lämna företaget 1985. Han startade då datorföretaget NeXT Computer. 1996 blev NeXT uppköpt av Apple och Jobs var tillbaka på Apple. Entreprenören köpte “The Graphic Group” av Lucasfilms 1986 och bytte företagets namn till Pixar.


Affärsmannen hade tre barn tillsammans med sin fru Laurene Powell och en dotter utanför äktenskapet med Chrisann Brennan. Jobs blev diagnostiserad med cancer i oktober 2003. Han gjorde en operation i augusti 2004 och var tillbaka på jobbet månaden efter. Däremot kom cancern tillbaka och 2011 lämnade han sin position som vd i Apple. Han avled den 5 oktober 2011.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.