Transportstyrelsen

Transportstyrelsen jobbar med allt som rör Sveriges vägar, järnvägar samt luft och sjötrafik. I deras ansvar ligger att utveckla och bibehålla ett transportsystem som fungerar och tar hänsyn till säkerhet, miljö och hälsa.


De ser även till att ge samhället uppgifter om transportmedel och förare. Transportstyrelsen jobbar även med att utforma regler och ser till att de följs genom att utfärda tillstånd som exempelvis körkort.


Senast har de hamnat i blåsvädret för att hela körkortsregistret läckt utomlands med alla bilder. Även känslig information om våra broar, vägar, hamnar och tunnelbanor har läckt ut. Läckan gör att det bland annat går att spåra hemliga personer och mycket annat.


Visa resten ↓
idag 09:28
Bara en tredjedel av de populäraste elsparkcyklarna som går att köpa hos flera butikskedjor får enligt lag köras på allmän väg.
2 Jun, 21:58
Det kommer att råda flygförbud för drönare och flyg på Sweden Rock Festival nästa vecka, meddelar polisen på sin hemsida.
31 Maj, 03:30
Under 2021 och 2022 har olyckorna där elsparkcyklar varit inblandade skjutit i höjden. Ungdomar i storstäder är de som främst riskerar att skada sig.
29 Maj, 20:30
Antalet personer som omkommer i olyckor med fritidsbåtar har minskat de senaste åren och den positiva trenden fortsätter. Under fjolåret omkom 16 personer – den näst lägsta siffran på 50 år enligt Transportstyrelsen.
28 Maj, 13:14
Studentfirandet närmar sig med stormsteg. För många en av de lyckligare i stunderna i livet, men även en sådan dag kommer inte utan ansvar. Inför årets firande har Transportstyrelsen valt att strama åt de regler som gäller för studentflaken.
20 Maj, 11:20
Det kan bli lättare att spionera längs den svenska kusten när reglerna för lotsplikt ändras, varnar Försvarsmakten.Lotsarna själva pekar på ökad risk för olyckor, eftersom nyordningen på sikt väntas leda till att färre fartyg i svenska leder har lots ombord.
17 Maj, 03:46
Från och med den 21 maj införs en obligatorisk kontroll av mätarställningen vid bilbesiktningen i syfte att motverka fusk, uppger Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.
14 Maj, 18:46
Den svenska bilflottan blir allt äldre. Sedan 2021 har genomsnittsåldern för fordonstypen ökat med ett helt år, enligt en undersökning.Folk väljer att hålla i sina pengar nu, säger Martin Fransson, vd på bilhandelssajten Wayke.
10 Maj, 12:32
Från kommande vinter ska det bli lagkrav på att också A-traktorer måste ha vinterdäck.Regeringen har också flera andra åtgärder på gång, som bälteskrav och en passagerare per säte.
4 Maj, 12:40
Sverige har utvisat fem misstänkta ryska spioner efter den senaste tidens rapportering.Det går inte att utesluta att man försöker återskapa och etablera en sådan närvaro igen, säger Daniel Stenling på Säpo.
18 Apr, 01:54
41 personer har omkommit i vägtrafiken under årets första tre månader, vilket är elva fler än under samma period förra året, enligt preliminär statistik från Transportstyrelsen.
6 Apr, 10:00
Koldioxidutsläppen från en genomsnittlig personbil var rekordlåg under 2022, 66,6 gram/km. Jämfört med föregående år sjönk utsläppen med cirka 25 procent, visar nya siffror från Transportstyrelsen.
5 Apr, 03:54
Från och med 1 maj måste alla som vill köra vattenskoter, oavsett tidigare meriter, genomgå en speciell utbildning för att få förarbevis.
24 Mar, 05:00
Varför är skaderisken vid en trafikolycka högre för kvinnor än för män? Det ska utredas internationellt – under svensk ledning.
17 Mar, 03:20
Tvåtaktare med förgasare orsakar stora utsläpp av ämnen som är skadliga för livet i vattnet och som kan spridas uppåt i näringskedjan och till slut nå människan. Nu uppmanar flera myndigheter och branschorganisationer alla som har sådana motorer att skrota dem.
12 Mar, 09:02
Hälften av alla fartyg på Nordsjön och Östersjön släpper ut för mycket hälsofarlig kväveoxid, visar ett EU-projekt Sjöfartstidningen rapporterar om.Forskare misstänker att rederierna fuskar.
9 Mar, 20:08
Julens tågbiljetter blev försenade, liksom påskbiljetterna.Med 15 veckor till midsommar är Trafikverket fortfarande djupt inne i vårens planering.Sommaren är väldigt långt bort för oss än så länge, säger presschefen Bengt Olsson.
9 Mar, 08:18
Fordonsbesiktningsbranschen (FBB) vill att Transportstyrelsen skärper reglerna för besiktning av elbilar.
3 Mar, 09:12
Fem veckor innan påsk går det fortfarande inte att köpa tågbiljetter till och från fjällvärlden eller mellan Stockholm och Göteborg. Orsaken är att Trafikverket inte är klara med sin planering för banarbeten.Otroligt frustrerande, säger SJ:s presskommunikatör Martina Nord.
1 Mar, 17:12
Körkortskraven för att få köra A-traktor ska skärpas och åldersgränsen ska höjas, föreslår EU-kommissionen.A-traktorföraren Nova Sjödin, 16, tycker det är bra om unga får mer kunskap innan de sätter sig bakom ratten – men ser en högre åldersgräns som en nackdel.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.