Onsdag 30 Nov
Stockholm

Wish

Wish är en shoppingtjänst på nätet där man kan handla de mesta. De säljer alltifrån elektronik, kläder, inredning och smink, vilket i sig bara är en bråkdel av allt som finns på hemsidan. Wish har ingen egen butik, den fungerar som en förmedlare mellan återförsäljare och kund. Många av produkterna kommer direkt från kinesiska säljare vilket leder till att priserna är väldigt låga, de skyltar själva med sina stora rabatter. 


Produkter och varor har ofta långa väntetider när du handlar via Wish, de kan dröja upp till en månad. Kvaliteten är ofta varierande beroende på vilken leverantör du beställer från, storlekarna varierar också och man får räkna med att gå upp 1-2 storlekar. Många av deras kunder läser recensionerna som finns om produkterna, det gör det mycket lättare att bestämma om varan är bra eller inte. 


Att handla på Wish är ungefär som att handla på vilken sida som helst, du skapar ett konto, lägger det du vill köpa i varukorgen och sedan betalar du. Eftersom att Wish är en samlingssida kommer alla paket inte komma samtidigt. 


Det finns tre sätt att betala på, Klarna, Paypal eller kort. Är man inte nöjd med sin vara kan man returnera den inom 30 dagar eller skicka in en bild på varan till Wish och berätta vad som är fel så kan du få pengarna tillbaka utan att behöva skicka tillbaka varan.


Ibland kostar det med frakt på varan, det framgår när du ska betala. När du köper varor från ett EU-land måste du betala tull, men det gäller bara på varor över 1500 kronor, moms tillkommer också med 25%. Postnord och Wish har ett samarbete som innebär att kunden inte behöver betala avgifter för importdeklarationen på 75 kronor om du handlar för under 1500 kronor, handlar du för mer tillkommer en högre avgift på 125 kronor. 


Wish finns som vanlig hemsida, och som app till Android och iPhone. 


Betala på internet
Betalning på internet, bildkälla: Fredrik Sandberg
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.