Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN, BÖRJA OM PÅ NYTT

Foto: Dump från nya sidan.

Vänner.

Då var den här sagan slut. Jag försvinner från Nyheter24 och får börja om från början med en egen blogg igen.

Jag vill naturligtvis tacka så mycket – speciellt Leonid  – för allt stöd jag fått från väldigt många på redaktionen. Men den som jag vill tacka mest av allt just nu heter Sophia, en underbar kvinna som vigt de senaste dagarna åt att skapa en ny sida åt mig.Sophia driver Dexion – och levererar alltid. Utan henne hade jag varit illa däran.

Eller ny och ny… Namnet består, sidhuvudet lever vidare och bloggandet kommer inte ändra format. Alls. Förnyelse ligger ju inte för mig, snarare förruttnelse

Så, från och med nu – hittar ni mig på http://www.6mannen.se/ Ändra gärna i era länklistor och bloggrollar. Tack!

Varmt välkomna dit. Gamla inlägg följer med, och förhoppningsvis även gamla läsare. Nu kör vi, på söndag alltså. Då är jag hemma igen.

”Börja om från början,börja om på nytt.
Varför ska man sörja, tider som har flytt?”

NÄR DU FÅR OVÄNTAT BESÖK

Personen på bilden har absolut inget med texten att göra.           Foto: Bertil Ericson / TT

En av dagens stora nyheter på Nyheter24 är att jurymedlemmen och Viktväktarnas ansikte utåt Shirley Clamp stötte på en person på en plats där hon inte hade förväntat sig den personen. Det var under inspelningen till ännu ett av dessa meningslösa TV-program där man letar efter talanger hos väldigt många som helt saknar talang som Shirley mötte sin personliga rörmokare. När sedan rörmokarens talang handlade om att sjunga om att han hade ”ollat” alla Shirleys grejer under sina besök i det Clampska residenset så blev det en nyhet för Nyheter24.

Om man bortser från att det är rätt löjligt att ge något som en ollande rörmokare som sjunger om det i ett nonsens-program på TV så är det ju alltid intressant när man möter någon man inte förväntar sig möta på en plats där man inte förväntade sig möta den man inte förväntade sig att möta just där och då. Det har väl hänt alla någon gång, och ibland är det en positiv upplevelse och ibland en negativ. Det är ju ungefär lika kul att partnern trillar in i hytten på Cinderellas köttmarknad när man har fått med sig ett nytt ragg som att rörmokaren erkänner i TV att han har gnidit sina genitalier mot din köksvåg. Inte alls lika kul som när det visar sig att det är barndomsvännen som är snuten som står där med en lasermätare i handen när du har haft lite för bråttom, och när vännen förstår att vänskap är viktigare än 15 kilometer i timmen. Det kan vara kul, det kan vara jobbigt. Sådana är överraskningarna.

Jag minns ett nattpass på den postoperativa avdelningen på SöS. Det var tomt när vi gick, bortsett från en snubbe i det mörkaste hörnet och ett par vältränade snubbar med öronsnäcka och granskande ögon vid alla dörrar. Den första var statsminister Persson i egen HÖG person, de andra var hans livvakter. Tystnadsplikten förhindrar mig från att avslöja något av allt roligt som hände den natten där och då, när jag blev överraskad av att stöta på statsministern på jobbet.

Att jag avslöjar det är ju inget brott. Allt fanns i kvällspressen, alla fick veta att Göran Persson hade bytt höftkula på ett landstingsdrivet sjukhus där arbetarrörelsens väsen satt i väggarna. Det var en natt jag aldrig kommer att glömma men där jag aldrig kan avslöja de smaskiga detaljerna. Det var en överraskning som hette duga, ungefär i klass med de som överraskades när de fick stöta på en knäopererad Lasse Ohly bland nyväckta blåhåriga överklasstanter på Sophiahemmets uppvak.

En eftermiddag sprang jag på Sten Tolgfors utanför kassalinjen på ICA Kvantum i Sickla. Den före detta försvarsministern hade bland annat köpt en hel bal med dasspapper, det var iallafall det jag reflekterade över när vi sade hej till varandra och kallpratade lite om varför jag var där, varför han var där och hur skönt det var för Sten att inte längre vara försvarsminister. Kanske – kanske – fanns det i den sucken från Sten där och då en liten hint om att jag var en jobbig gnällspik. Så tolkade jag det iallafall, som ytterligare ett bevis på min egocentrering och hybris.

Nästa gång en hantverkare skall släppas in i kyffet kommer jag att överraska den eller dem. Vem vet vad de gör? Ollar de min dator? Ollar de min kyl? Stoppar de snorren i min semla? Skulle det hända, skulle jag lyckas överraska med min mobilkamera som vapen så skulle det kanske kunna bli en nyhet iallafall…?

Länk: N24

APP LAPP SA ATT DU SLAPP VÄNTA FÖR LÄNGE

Foto: Susan Walsh / AP -TT

Den kommande veckan blir min sista som bloggare här på Nyheter24 och det är inte jag som har valt att avbryta samlaget… Ursäkta, samarbetet skulle det ju vara. Nyheter24 vill satsa på en debattsida istället, och det argumentet köper jag med hull och könshår. Förlåt hår. De här åren som har passerat sedan jag gjorde bort mig i en soffa på Stureplan tillsammans med den illröda Eric Rosén och den något mer rosaskimrande Ehsan Fadakar och blev Nyheter24-bloggare har varit bra år för mig, bloggmässigt. På ett personligt plan har det varit si och så men jag har ändå spytt ur mig mina bloggar.

Nu har Ehsan blivit lill-hövding på Aftonbladet medan Eric driver ett obskyrt LO-projekt på nätet. När jag satt där i soffan och andades ut mitt förakt över Rörelsen i allmänhet och sosseriet i synnerhet så trodde jag att de hade värvat mig för att de tyckte som jag. Men när Eric började tugga fradga samtidigt som Ehsan skrattade åt Eric förstod jag att det var något annat som låg bakom herrarnas tjatkampanj om att jag skulle in i Nyheter24. Sannolikt var det mina inlägg om SD som attraherade dem, kanske även mina plumpa påhopp på de – dåvarande – egna partivännerna. Möjligtvis tyckte de att min humor passade på Nyheter24, eftersom jag alldeles för ofta vävde in sex- och kiss-å-bajs-skämt i mina politiska analyser. Men nu är allt snart över, och jag tvingas återuppstå någon annanstans.

Jag vill dock passa på att tacka Nyheter24 för den här tiden genom att tillägna de sista dagarnas bloggande ett skrivande om sådana nyheter som är Nyheter24:s signum. Ikväll så fastnade jag för en av de stora nyheterna på sidhuvudet, nyheten om sex-appen där man kan jämföra sin egen uthålligt i sänghalmen med andras. En typisk Nyheter24-nyhet, i konkurrens med Kim Kardashians spruckna slankgördel eller Justin Biebers panikragg på Leila Lindholm.

Hade jag varit boende i USA så hade jag passat bäst i Alaska. Inte bara för att Sarah bor där – hon som sannolikt jag skulle ”stå” och vänta på i hörnet vid Seven Eleven i Anchorage i tid och evighet – utan för att mina jämlikar tycks bo där. Enligt Nyheter24 så klarar den genomsnittliga Alaska-bon bara av ”att hålla på” i en minut och tjugoen hundradelar av en sekund och i det häradet ligger jag.

Med tanke på att varenda Alaska-snubbe lär ha bilden av Sarah Palin i sitt inre medan de värmer sig genom friktion med kärestan så är ju egentligen en minut och tjugoen sekunder en riktigt anständig tid. I sitt inre ropar de hennes namn som ingen hör av fullt naturliga orsaker. Och stjärnorna ovanför Alaska, dom sjunger i kör i synk efter en minut och tjugoen hundradelar av en sekund…

Det var den nyheten från Nyheter24 som jag tyckte var mest spännande idag, och en ny app att installera i mobilen har uppmärksammats. En tvååring som blir rörd av föräldrarnas bröllopslåt eller Miranda Kerrs skönhetstips berörde mig inte alls lika mycket som nyheten att jag skulle kunna begrava min prestationsångest bara jag finge flytta till Alaska.

I morgon är en ny dag, en dag närmare slutet här. Får se om det finns någon nyhet i flödet på den här sidan som berör mig än någon annan då. I så fall syns vi, här och då. På återseende.

Länk: N24

Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!