Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Unga Feministers svar till SDU: "Vi fortsätter kämpa!"

"Det är skarpt läge, men det är inte hopplöst. När stöveltramp dånar i korridorerna låter vi högre. När de försöker splittra, enar vi oss", skriver Unga Feminister som svar på SDU:s film.

"We must never stop resisting" är ett av budskapen i Unga Feministers film.

"We must never stop resisting" är ett av budskapen i Unga Feministers film.

I söndags gjorde Sverige historia genom att skicka feministerna till Europaparlamentet. Men det som dolde sig på andra sidan det historiska myntet fick glädjeropen att stanna i halsen. Bredvid den rosa stapeln på skärmen växte också en gul stapel fram och bekräftade det som vi varit så rädda för, att Sverigedemokraterna också kommit in i Europaparlamentet. Tyvärr stannade det inte där. Under kvällen sköljdes vi över av nyheter om hur de högerpopulistiska partierna hade vunnit mark i länder över hela Europa. Partier som står för allt annat än alla människors värde. Partier som vill splittra oss, bygga upp murar mellan människor och återupprepa historien. Men vi tänker inte acceptera det. Rasism, nazism och fascism hör inte hemma i maktens rum. På måndagen vaknade världen upp till ett brunt Europa. Om historien kunde tala skulle den fråga oss: har jag inte lärt er någonting?

Under veckan släppte Sverigedemokraternas ungdomsförbund en video som talar till deras systrar och bröder ute i Europa. De talar om en generationen som älskar sin nation och som står upp för dess gränser. Men för oss är det inte det vår generation. Vi är inte era bröder och systrar. Vi ger er inte rätten att prata för hela vår generation. Inte i vårt namn. Unga feminister tror inte på tystnad som strategi mot rasistiska partier, så därför höjer vi nu rösten för framtiden och historiens skull.

Våra medlemmar står på barrikaderna när Sverigedemokraterna försöker ta sig in på skolorna. In i elevernas trygghet. De står enade och vägrar tystas för att stoppa hatet från att ta plats i deras korridorer. Men istället för att ta tillvara på elevernas mod beskylls de för att vara ett hot mot demokratin och inskränka yttrandefriheten. Unga Feminister hyllar dessa elever. Vi kommer aldrig se en vägran att släppa in rasister på skolor som ett hot mot demokratin, för vi ser det verkliga hotet mot demokratin. Rasisterna i vår riksdag, parlament och på våra gator.

Det är skarpt läge, men det är inte hopplöst. När stöveltramp dånar i korridorerna låter vi högre. När de försöker splittra, enar vi oss. För vi är generationen som alltid kommer kämpa för mänskliga rättigheter. Vi tillhör generationen som älskar. Världen är till för oss alla, och i söndags klev den första romska kvinnan in i Europaparlamentet. Hon och vi är en del av det feministiska genombrottet. Ni kan lita på att historien aldrig kommer tystas utav oss.

Unga Feminister,
Via Julia Eriksson och Sanna Rehn 

--


Läs mer: Feminister slår tillbaka mot SDU: "Vi förkastar nationalismen" 

Vilken film är bäst?

Mer:

Feminister slår tillbaka mot SDU: "Vi förkastar nationalismen"