Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grön Ungdom: "Vi älskar invandring!"

Privat

Debatt | 18/02/2015 14:40

Grön Ungdom: "Alliansen har levererat åtta år av misslyckad integrationspolitik. Björklund och Hägglund vill flytta fokus från samhällets ansvar och utmåla integrationsproblem som individers tillkortakommanden. Det är osmakligt"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Runt om iSverige firades i helgen alla hjärtans dag. För många invånareblev dagen dock en smärtsam påminnelse om nära och kära utanförlandets gränser. Kristdemokraterna och Folkpartiet vill låsadörren. Miljöpartiet vill istället välkomna fler till Sverige.Därför vill vi öka möjligheterna för anhöriginvandring.

Det är ingenhemlighet att Miljöpartiet och Grön Ungdom vill se en värld utangränser. Vi drömmer om att människor ska kunna röra sig mellanländer utan hinder. Lika lätt som det är att lämna det landområdesom idag kallas Sverige, lika lätt ska det vara att komma hit. Detär en radikal vision med ett avlägset mål. Den gröna vägen äratt riva murarna mot omvärlden sten för sten. De som saknas andraska ha rätt att komma hit. Därför vill vi öka möjligheterna föranhöriginvandring. Vi kommer heller aldrig godkänna att människorendast ges tillfälliga uppehållstillstånd.

Den senastetiden har anhöriginvandringen diskuterats flitigt. Denna innebäratt personer flyttar till Sverige för att de har familj i landet.2013 ledde cirka 40 000 uppehållstillstånd till att lika mångaindivider fick chansen att återförenas med partner, barn, föräldraroch familj. Migrationspolitiken förändrar liv. Möjligheten förmänniskor att återse sina närstående är en trygghet som statenalltid ska sträva efter att erbjuda. Vi kan kalla det alla hjärtanslag.

Människorsrätt att röra sig fritt är en grundläggande liberal fråga. Trotsdetta vill Folkpartiets partiledare Jan Björklund höja kraven förinvandring. Folkpartiet driver att det ska krävas av fler personeratt de kan försörja en anhörig ekonomiskt för att denna ska fåflytta till Sverige. Det är en olycklig sammankoppling av inkomstoch rättigheter. Björklund vill dessutom introducera tillfälligauppehållstillstånd, där den som lyckas bli anställd belönas medatt få stanna. 

Kristdemokraterna har gått samma väg. GöranHägglund har beskrivit att arbete ska säkra rätten till uppehålli Sverige. Utan inkomst riskerar en att skickas tillbaka till sittursprungsland så fort svenska staten bedömer att det inteföreligger fara för ens liv. Miljöpartiet kan aldrig accepteratillfälliga uppehållstillstånd.

Alliansenhar levererat åtta år av misslyckad integrationspolitik. Björklundoch Hägglund vill flytta fokus från samhällets ansvar och utmålaintegrationsproblem som individers tillkortakommanden. De som inteklarar av att integreras tillräckligt snabbt straffas genom attderas familjer hålls utanför Sveriges gränser. Det är osmakligt.

Rätten attröra sig fritt över jorden kan aldrig vara villkorad. Miljöpartietvill att försörjningskravet slopas helt. Anhöriginvandringen enarfamiljer och återförenar människor som älskar varandra. Det ärlag som läker. Det är ett steg på vägen mot den gröna drömmenom en värld utan murar som skiljer människor från varandra.

Gränslöskärlek. Oavsett härkomst. Vi älskar invandring.

KlaraLidman,
Mårten Roslund,
Sandra Fogelberg,
GrönUngdoms förbundsstyrelse