Fredrik Brodén vill att vi ska kunna ifrågasätta flyktingmottagandet utan att bli kallade rasister.
1 av 3
Fredrik Brodén vill att vi ska kunna ifrågasätta flyktingmottagandet utan att bli kallade rasister.
Fredrik Brodén tycker att det är naivt att tro att stora flyktingströmmar bara är positivt.
2 av 3
Fredrik Brodén tycker att det är naivt att tro att stora flyktingströmmar bara är positivt. - Foto: Marcus Ericsson/TT
Fredrik Brodén
3 av 3
Fredrik Brodén - Foto: Privat

Alla skitnödiga PK-människor måste sluta spela hjältar

Fredrik Brodén: "Jag skulle vilja säga att en demonstration mot Vänsterpartiet känns mer berättigad än en demonstration mot Sverigedemokraterna, då vänsterns politik i många frågor och avseenden är mer skadlig för Sverige än vad Sverigedemokraternas politik är".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fredrik Brodén är 27 år och kommer från Landskrona.

Tydligen anser Frida Johansson Metso från Liberalerna att flyktingfrågan inte är ett stort problem för Sverige, och att det finns en väldigt enkel lösning på problemet. Lösningen är nämligen att vi bara ska bita ihop. Vi ska bita ihop så kommer allt lösa sig. Det satt hon och sa i Debatt i SVT i veckan.

Det är väl inte så konstigt att Sverigedemokraterna har så stort stöd när det är sådana åsikter och argument som kommer fram i debatterna. Dessa argument visar bara på hur verklighetsfrånvarande vissa, eller ja ganska många, av våra politiker faktiskt är.

Det är inte bara för oss att bita ihop. Allt i vårt samhälle i dag är ansträngt till följd av den enorma flyktingström som Sverige har haft under ett bra tag nu. Skulle vi alla köra med argumentet "det är bara att bita ihop" så är jag rätt säker på att vår välfärd skulle kollapsa ganska snart. Ett land ska inte riskera att kollapsa för att det råder krig och orättvisor i andra länder i världen. Hur hade ett kollapsat Sverige kunnat hjälpa flyktingarna som tar sig hit?

Ja, de hade kanske levt lite tryggare i form av att det inte förekommer skottlossningar och bombanfall här. Men vad hade vi kunnat erbjuda alla dessa människor?

Precis. Ingenting. Vi hade inte kunnat erbjuda flyktingarna och vår egen befolkning någonting om vår välfärd hade kollapsat. Just därför är det välkommet att regeringen nu tar krafttag mot flyktingmottagandet. Det är på tiden kan jag tycka.

Läs nu rätt, alla ni antirasister. Jag pratar om krafttag mot flyktingmottagandet och inte mot människorna. Mot politiken och systemet. Vänd inte detta till att det handlar om rasism och hat, som ni brukar vara snabba med att göra.

Dessutom kan man faktiskt fråga sig var alla antirasister är nu när regeringen lägger fram hårdare regler kring flyktingmottagandet. När Sverigedemokraterna har påpekat problemen i frågan och lagt fram liknande förslag så har alla dessa antirasister varit där på en gång och skrikit "rasister". Nu när regeringen lägger dessa förslag är det inte på tal om att skrika rasister. Det kommer bara åsikter om att det är sorgligt för Sverige som genomför hårdare regler.

Jag förstår verkligen inte hur man kan vara så himla naiv att man inte ser att stora flyktingströmmar till ett land inte enbart är bra.

En sak till som jag inte heller förstår är varför man inte kan ta upp problem som har med invandring och integration att göra utan att bli kallad rasist. Alla ni som skriker rasist efter precis alla som tar upp problemen, eller efter alla de som röstar på Sverigedemokraterna, vet mest troligt inte helt och hållet vad rasism är. Hade ni vetat det hade ni inte skrikit rasist så ofta som ni gör.

Det är ni som har gjort så att själva ordet rasist inte längre tar så hårt som det gjorde tidigare. Blir man kallad rasist i dag så rycker man lite lätt på axlarna och går vidare. Blev man kallad rasist för låt oss säga tio år sedan, gjorde man allt för att försöka motbevisa det. Man tog illa vid sig.

Ni har faktiskt gjort mer skada än nytta. Grattis till alla er.

En annan fråga jag ställer mig är varför folk tvunget ska demonstrera när Sverigedemokraterna har sina landsdagar. Det är ingen som demonstrerar när exempelvis Vänsterpartiet har sina dagar. Jag skulle vilja säga att en demonstration mot Vänsterpartiet känns mer berättigad än en demonstration mot Sverigedemokraterna, då vänsterns politik i många frågor och avseenden är mer skadlig för Sverige än vad Sverigedemokraternas politik är.

Om alla, ursäkta ordvalet, skitnödiga vänster- och PK-människor slutar upp med att försöka spela superhjältar och tar problemen på allvar istället, så hade vi kanske kunnat bedriva en bättre och mer lämplig politik. En politik som gynnar människor som redan bor här men som också gynnar människor som kommer hit i dag och i framtiden.

Bara för att klargöra, jag håller verkligen inte med Sverigedemokraterna om allt de säger och står för. Verkligen inte. Dock har de en poäng i det de säger. Beviset på att de har haft rätt är att regeringen och flera andra riksdagspartier nu har börjat lägga förslag om hårdare regler kring just invandring och integration.

Så som sagt, om bara vänstern kan lägga sin lilla "Supermannenmantel" åt sidan, komma ner på jorden och diskutera politik på en saklig och verklighetsförankrad nivå så kommer Sverige att må så mycket bättre.

Fredrik Brodén

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.