Kanada - Nyheter, artiklar, reportage och video

19 Feb 2010, 04:33
Matchen mellan Schweiz och Kanada bjöd på stor dramatik. Efter tre perioder stod det 2-2 och i förlängningen kunde inget lag avgöra. Istället blev det ett rafflande straffavgörande – där Kanadas Martin Brodeur vann duellen mot Jonas Hiller.
18 Feb 2010, 21:26
Helena Jonsson sköt bort sig i distansloppet över 15 kilometer. Det var det tredje raka misslyckandet i OS och guldfavoriten lämnade området storgråtande. Vann gjorde norskan Tora Berger.
18 Feb 2010, 20:49
Kanada söker revansch för förnedringen mot Schweiz i Turin för fyra år sedan. "Man glömmer inte en sådan sak", säger Dany Heatley.
18 Feb 2010, 02:05
De svenska damkronorna blev fullständigt förnedrade av Kanada. Hemmanationen inledde slakten redan i första perioden och matchen slutade hela 13-1.
17 Feb 2010, 15:16
Snart är det dags för ännu ett guldhopp att visa vad hon går för.
17 Feb 2010, 13:41
Kan missa resten av säsongen.
17 Feb 2010, 04:37
Efter en mållös första period höjde Kanada växeln i mötet med Norge. Åtta mål gjorde hemmanationen på de avslutande två perioderna och man lyckades även hålla nollan.
16 Feb 2010, 11:19
Hemmaplan ingen fördel för Sedinarna.
16 Feb 2010, 11:15
Martin Brodeur på bänken.
16 Feb 2010, 02:24
Damkronorna lyckades besegra Schweiz med 3-0 i den inledande gruppspelsmatchen i OS. Men i natt svarade Kanada med att krossa schweiziskorna med makalösa 10-1.
15 Feb 2010, 23:12
Pronger efterlyser kanadensisk spelglädje
14 Feb 2010, 04:29
Sverige tog en viktig seger mot Schweiz med 3-0 i den första gruppspelsmatchen i OS. Storfavoriten Kanada gav sedan svar på tal när dem skoningslöst sopade banan med Slovakien.
10 Feb 2010, 15:37
Det är här Helena Jonsson & co: ska ladda under OS. The Olympic Village i Vancouver ska inhysa alla tusen och åter tusen tävlande som ska ta hem medaljerna till sina hemländer.
4 Feb 2010, 11:19
Segermaskinen går inte att stoppa. I natt vann Ottawa Senators sin tionde match i följd när det blev bortaseger med 4-2 mot Buffalo Sabres. Daniel Alfredsson blev stor matchvinnare med två sena mål. - Det är imponerande, säger Alfredsson om lagets rekordsvit.
2 Feb 2010, 10:49
Sidney Crosby har satt tonen inför OS. I natt svarade han för säsongens tredje hattrick när han vände underläge till seger, 5-4, i hemmamötet med Buffalo Sabres. I motståndarmålet: USA:s OS-keeper Ryan Miller. - Jag tror inte att han kunde ha tagit något av målen, säger Crosby.
1 Feb 2010, 17:06
Anja Pärson, Helena Jonsson, Tre Kronor, Emil Jönsson och många, många fler.
25 Jan 2010, 20:01
Patrice Cormier har nu fått sitt straff efter skräcktacklingen på Mikael Tam. Den 19-årige forwarden stängs av resten av säsongen.
23 Jan 2010, 12:09
Cormier: "Det var en reflex".
22 Jan 2010, 14:34
Journalister vill testa hur bra nyhetskällor Twitter och Facebook är.
6 Jan 2010, 16:33
Sverige och Schweiz möttes i natt i en match om JVM-bronset. Men "matchen" blev aldrig något annat än ett skämt som Sverige till slut vann med 11-4. Schweiz, som hyllats så otroligt under JVM, vem fullständigt ner sig när titeln Bäst i Europa stod på spel. Konstigt nog valdes den schweiziske målvakten Benjamin Conz till turneringens bästa målvakt - efter att släppt in elva mål i bronsmatchen.