3 köpvärda aktier 2023

Hur många aktietips har du inte fått senaste året? Ganska så många, eller hur? Men vad ska man egentligen köpa och vilka av dessa aktietips stämmer?

Ingen vet vad som är köpvärt

Det tråkiga svaret på detta är att jag absolut inte ha någon aning, och det vet ingen annan heller! Därför brukar jag inte lägga så mycket energi på innehållet när rubriken lyder ”Experten tipsar om 3 köpvärda aktier”. Jag kan förvisso hitta inspiration och kika på bolag som personer tipsar om men sedan efterföljer en egen analys och bedömning över just det specifika bolaget.

Köp inte på rekommendation av andra

Jag köper inget bara för att någon annan tipsar om det. Jag har ingen aning vad den personen har för agenda, tidshorisont eller kunskap om börsen. Därför påminner jag alltid mina följare på Instagram om att alltid göra en egen analys när jag visar mina köp och sälj. Ha som regel att aldrig någonsin köpa en aktie bara för att någon annan säger att den är köpvärd. Särskilt när du inte känner personen. Är det en betrodd person som vill dig väl kan det vara något helt annat. Men tänk på att det är dina hårt inarbetade pengar som du riskerar att förlora varje gång du klickar på köp. Det finns ingen 100 % garanti för att bolag kommer att gå bra i framtida led oavsett hur det har sett ut historiskt. Mycket kan hända. Va försiktig!

Jag har gjort misstag

Tro mig, jag har själv gjort stora misstag på börsen. Jag har köpt både förhoppningsbolag, ”morgondagens vinnare”, hängt på tveksamma forum. Listan kan fortsätta för att dåliga investeringsbeslut som jag har tagit. Nu för tiden kan jag göra en första sortering av de bolag som uppenbart är katastrofdåliga eller för hög risk för min strategi. Med det sagt kommer jag fortsätta att ha fel i mina kommande analyser och bedömningar om enskilda bolag. Fel kommer även ekonomer och personer som jobbar med aktieanalys på heltid att ha. Vi som hållit på med investeringar under lång tid har tyvärr inte facit på hur framtiden kommer att se ut.

Va försiktig

Åter igen, det finns ingen 100 % garanti för att bolag kommer att gå bra i framtida led oavsett hur det har sett ut historiskt. Mycket kan hända. Va försiktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.