Res inte utomlands

Vad är syftet?

De flesta av oss har säkert lämnat in semesteransökan så nu är det nedräkning till härliga, varma sommardagar med bad, sol och glass. Spanien, Grekland och Cypern brukar dock vara populära resmål för svenskarna under denna period men jag har aldrig förstått grejen med att åka bort från Sverige under, enligt mig, den bästa tiden på året. Vad är syftet?

Sverige

Sverige har så otroligt mycket att erbjuda i upplevelseväg. Förvisso är drivmedelspriserna, matpriserna och inflationen skyhög just nu så allting är extra dyrt. Semester brukar alltid vara dyrare än att jobba då både barn och vuxna går hemma, ska äta och även ha något att fördriva tiden med under dygnets alla timmar.

Dyrast är inte alltid bäst

Jag vill dock att ni tar med er konceptet ”dyrast är inte alltid bäst”. En sommar behöver inte bestå av 3 besök på olika djurparker, restaurangmat flera gånger i veckan eller andra dyra entrébiljetter där mestadels av tiden ägnas åt att stå i kö. En sommar behöver inte bestå av dyra charterresor eller den 5 stjärniga campingen som ligger 100 mil bort.

Mina semestertips

Använd cykeln, gå till en lekpark, ta en promenad en varm sommarkväll, köp hem mat och bjud över vännerna på grillat. Kom på roliga lekar och ha en 5-kamp. Åk till badstranden och ta med matsäck. Endast fantasin sätter gränser för vad du kan göra. Det är du som skapar dina minnen och din upplevelsebank. Jämför inte dig med andra. Jag kan garantera dig att lycka inte kommer ifrån dyra aktiviteter och upplevelser.

Lycka

Lycka kommer ifrån mysiga minnen som skapas med människor som du tycker om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.