Min fondrobot

Vad är en fondrobot?

AI, eller artificiell intelligens kommer troligtvis att finnas mer av i vår teknik i framtiden. För er som inte vet klarar AI av bland annat inlärning, resonerande och planering. AI-Roboten ska helt enkelt försöka att efterlikna en människa i tankesättet. En fondrobot baseras på AI och väljer ut fonder utifrån vår information om till exempel sparhorisont och risk.

En rådgivare från banken kostar pengar så det här är ett sätt att få ner avgifterna då mycket är automatiserat. Jag tycker att fondrobot är supersmidigt, särskilt för personer som inte har kunskapen, tiden eller intresset att sätta sig in i börsen och investeringar. Jag upplever att vissa är rädda att ta steget att våga investera och då är fondrobot ett utmärkt alternativ.

Källa: TT. Fotograf Frank Augstein. Robot som spelar schack. 

Vilken fondrobot ska man ha?

Det finns många fondrobotar men jag själv valde att investera i Lysa (reklamlänk) som jag tycker har en fördelaktig sparform. Avgiften är låg jämfört med många konkurrenter och Lysa har fått väldigt bra betyg på trustpilot. Det jag tycker är negativt är att Lysa inte har någon app (allt sköts via hemsidan). Fördelen är å andra sidan så är man inte inne så ofta på plattformen i stället och paniksäljer så fort siffrorna lyser rött.


Oavsett vilken fondrobot du väljer så är det bättre att du gjort ett val än att du står utanför börsen!

Rädsla för börsen

Vissa tycker att investeringar i aktier och fonder är läskigt och väljer därför år efter år att låta bli börsen. Det tycker jag är synd för man går miste om en potentiell tillväxt av sina pengar. Jag själv månadssparar 1000 kr/månad i Lysa (reklamlänk) som ett komplement till börsen och för en större riskspridning i min portfölj.

Lysas investeringsmetod

Baserad på Nobelprisvinnande ekonomisk forskning bygger Lysas investeringsmetod på fyra principer:
1. Betala låga avgifter
2. Sprid dina investeringar
3. Ta risker som du kan hantera
4. Fullfölj din sparstrategi

Som kund hos Lysa investeras pengarna automatiskt enligt dessa principer. Lysa investerar i indexfonder med bred spridning, låga avgifter och till en risk anpassad efter just dig och din livssituation.

Med min personliga länk till Lysa (reklamlänk) kan jag ge dig rabatt i 3 månader på avgiften.

Enkelt, smart och billigt!

Riskinformation

Investeringar i värdepapper och fonder innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet

 

/Sandra Karlsson
Framtidsgurun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.