Min hemliga skada

Visste Ni att jag har en hemlig skada? Nu pratar vi inte om mina fysiska skador som jag dragit på mig genom mitt 33 – åriga liv. Detta är något helt annorlunda som de flesta inte känner till.

Tid är pengar

Ett sätt att få en förståelse för pengars värde i vår digitala värld är att omvandla kostnaden av en vara i tid. Så gör jag och detta är min skada som jag misstänker är permanent och således obotlig. Ställ dig frågan ”Hur många timmar övertid behöver jag jobba för att köpa X”.

Foto: Claudio Bresciani / TT 

Låt säga att du tjänar 130 kr/timme efter skatt och att de snygga jeansen du såg på stan igår kostar 1000 kr. Detta kommer att kosta dig drygt 7 timmar extra timmar på jobbet. Är köpet verkligen värt det?

Rätt strategi

Oavsett vilken metod eller strategi du väljer att använda för att undvika onödig konsumtion. Notera att jag skriver onödig konsumtion och inte bara konsumtion. Vi har och kommer alltid att behöva konsumera produkter, varor och tjänster men det är det överflödiga och onödiga som vi behöver minska ner på för att få pengar över till annat.

 

Ha en fortsatt trevlig kväll

/Sandra Karlsson
Framtidsgurun

 

Foto: Petra Älvstrand

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.