Torsdag 23 Sep
Stockholm

Kändistränaren D-flex tipsar: så kommer du i form till sommaren

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert.
1 av 4
Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert. Foto:
Före och efter.
2 av 4
Före och efter. Foto: Privat
David "D-flex" Seisay tipsar om hur du kommer igång, och vad du inte ska göra.
3 av 4
David "D-flex" Seisay tipsar om hur du kommer igång, och vad du inte ska göra. Foto: Privat
David "D-Flex" Seisay är en av Sveriges mest framstående personliga tränare.
4 av 4
David "D-Flex" Seisay är en av Sveriges mest framstående personliga tränare. Foto:

Många har som mål att komma i form inför Beach 2014. Ida Warg har pratat med en av Sveriges mest framstående personliga tränare, David "D-Flex" Seisay, för att få experttips på hur man går tillväga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så kan du följa D-flex

Här kan du följa hans blogg

Här kan du följa honom på Facebook 

Läs Nyheter24:s intervju med D-flex här.

Lär känna Ida

Ida Warg är Nyheter24:s träningsexpert, bloggare och krönikör.

Idas blogg hittar du här. 

Hennes  Facebooksida här.

Tro det eller ej men sommaren börjar närma sig och det är dags for många att ta tag i träningen för att slimma till sig lite inför beachen. Jag tog ett snack med en av Sveriges mest framstående Persolina tränare – David "D-flex" Seisay för att ge er lite tips om hur man kan gå tillväga. 

Vilken träningsform tycker du man ska satsa på för att komma i form till sommaren?  

– Det beror på vad man har för mål. Majoriteten som vill anlita mig som tränare vill går ner i vikt, någonstans mellan fem - tio kilo. I det här fallet (beroende på dagsformen hos klienten) så använder jag mig av min egen typ av "Cirkelträning" som finns utformad i min bok "Träna med D-Flex Sjärnornas PT". Med den träningsformen bygger man muskler, bränner fett, ökar konditionen och balansen, säger han och fortsätter:

– Till de som inte har tränat under en längre period rekommenderar jag traditionell styrketräning, kombinera med längdskidor, powerwalks, crosstrainern eller simmning. Ju mer muskler du har, desto snabbare förbränner du kalorier, säger David. 

Många går ut för hårt i början

Han berättar att det är vanligt att man går ut hårt och sedan tappar motivationen efter någon månad. Hur undviker man då det? Utöver kortsiktiga mål tipsar han:

– Man börjar ofta med att man går in alldeles för hårt bland annat med dieten i tre månader för att snabbt komma i form. Problemet är att man oftast går tillbaka till samma form som man var i början. I stället för att sätta långsiktiga mål, börja med att strukturera om kosten och planera in träningen i tio dagar. Då vet man att allting flyter på som det ska när det gäller både träningen och vardagen. 

Han menar att efter tio dagar ska man faktiskt kunna se resultat och efter dessa tio dagar så sätter man upp ett mål på två veckor, sedan ytterligare två veckor och så vidare. 

– Redan innan du vet om det har det gått 12 veckor och din kropp har förändrats radikalt. 

"Kosten är avgörande för synliga muskler"

Många tränar och tränar men märker trots det inga synliga resultat. Det beror ofta på att kosten sköts fel.

– Kosten är avgörande för att få synliga muskler, så enkelt är det. Du kan träna massvis, men de flesta av oss, inklusive mig själv, kommer inte att få en väl detaljerad muskulatur utan att äta ren och hälsosam kost. Man måste tänka på att kosten ska hålla året runt och inte under en kortare "dietperiod". Se till att maten både smakar bra och ser aptitlig ut. Att äta ska vara ett nöje inte en plåga. 

Du har fått kändisar som Carolina Gynning och Mikael Persbrandt att komma i form, vad använde du för metoder på dem? 

– När jag tränade Carolina Gynning var hon med på fem tidningsomslag och var programledare i teve. Vi körde väldigt lätta vikter och väldigt högt antal repetitioner, som finns på min app, Bikini Fit. Hon skulle absolut inte se biffig ut, snarare tvärtom. Det blev mycket core-träning, ben och rumpa. 

Gällande Persbrandt berättar han:

– Han spelade actionhjälten Hamilton, så först skulle vi ta bort så mycket underhudsfett som möjligt. Det var grovjobbet och vi använde metoden med cirkelträning som jag nämnde tidigare. När jag fått ner honom 15 kilo körde vi traditionell body-building, det vill säga isolationsövningar där vi koncentrerade oss på separata muskelgrupper för att öka muskelmassan. 

Ta hjälp av Bikini Fit

David har varit med och tagit fram träningsappen "Bikini Fit" som fungerar både hemma och på gymmet. Om man vill träna hemma kan man byta ut övningar med maskiner mot de som inte behöver utrustning. 

– Bikini Fit finns både på iPhone och Android och är det perfekta verktyget att ta med till gymmet eftersom du får filmer som visar hur du ska utför övningarna på ett korrekt sätt. Bikini Fit hjälper den som vill att lyfta definiera och ger dig fastare rumpa, lår, mage och armar. Perfekt för beach-säsongen. 

Lycka till!

Kommentera
Kopiera länk
Dela