Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lina Hedlund - Nyheter, artiklar, reportage och video

Lina Hedlund, född 28 mars 1978 i Kilafors, Bollnäs kommun, är en svensk sångare och var medlem i den numera splittrade gruppen Alcazar. Hon är yngre syster till artisten Hanna Hedlund, som är gift med sångaren Martin Stenmarck.


Lina Hedlund gick med i Alcazar år 2007. 2015 släppte de albumet Disco Defenders, där låten Blame it on the disco har över 8 miljoner spelningar på Spotify. Alcazar splittrades den 31 december 2018 efter 20 år som grupp.


Hon är aktuell i Melodifestivalen 2019 som soloartist med låten Victorious, som är skriven av Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic och Johanna Jansson. Lina har tagit sig till finalen som går av stapeln på Friends Arena, lördag 9 mars 2019. 


Lina Hedlund har deltagit i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. 

Hon är sambo med barnprogramledaren Nassim Al Fakir (bror till artisten Salem Al Fakir). De har två söner tillsammans och det vankas bröllop inom snar framtid. Nassim Al Fakir friade nämligen till Lina i december på ett lite överraskande sätt. Det var på Friends arena, under Sweden International Horse Show, som han bad om Linas hand, varpå hon jublande svarade ja.


Lina Hedlund


Lina Hedlund. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT