Sverigedemokraterna vill nu ändra i förskolans läroplan.
Sverigedemokraterna vill nu ändra i förskolans läroplan. - Foto: tt bild

Sverigedemokraterna: Förskolan ska lära barn "svensk identitet"

Sverigedemokraterna vill ändra i läroplanen för förskolan – bland annat ska en "svensk identitet" främjas.


Sverigedemokraterna har de senaste dagarna varit i blåsväder över uttalanden om "svensk identitet". Bland annat har Björn Söder sagt att man inte kan vara jude och svensk samtidigt

Nu vill Sverigedemokraterna även att den svenska identiteten ska vara en prioritering redan i förskolan. I november i år lämnade riksdagsledamoten Richard Jomshof med flera in en motion där han vill ändra i läroplanen för förskolan:

”Förskolan ska sträva efter att varje barn som har ett annat modersmål än svenska utvecklar en svensk identitet och sin förmåga att kommunicera på svenska”.

I nuläget så står det i läroplanen att barnen ska utveckla "sin kulturella identitet". 

Exakt vad det här innebär eller hur detta skulle påverka förskolepedagogernas undervisningsmetoder framgår inte i motionen. 

– Det handlar primärt om att de ska lära sig och utveckla en förståelse för det svenska språket, men också om svenska traditioner, högtider och historia. Sådant som binder det svenska folket samman, säger Richard Jomshof till Nyheter24.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.