Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mikael Jansson lämnar Sverigedemokraterna

- 09/04/2018, 09:48 -

Sverigedemokraternas före detta partiledare Mikael Jansson lämnar partiet för att gå med i nystartade Alternativ för Sverige, skriver Expressen.

Sverigedemokraternas riksdagsgrupp fortsätter att krympa. Idag avslöjar Expressen att SD:s för detta partiledare Mikael Jansson lämnar partiet för att gå med i det nystartade Alternativ för Sverige. 

Det är den tredje SD-ledamoten som Alternativ för Sverige lyckats få över. Tidigare har Olle Felten och Jeff Ahl också gått med i AfS. 

Mikael Jansson var Sverigedemokraternas partiledare 1995-2005. Nyligen framkom det att Mikael Jansson petats den riksdagslista Sverigedemokraterna kommer att använda i höstens val. 

– Jag lämnar Sverigedemokraterna och kommer kandidera för Alternativ för Sverige, sa Jansson under en presskonferens idag. 

Alternativ för Sverige är startat av Gustav Kasselstrand, som tidigare var ledare för Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU. 

Jansson riktar en liknande kritik som Jeff Ahl nyligen gav när han lämnade partiet, om att Sverigedemokraterna har lagt sig platt för Alliansen och Moderaterna. 

Jansson riktar också kritik mot SD i frågan om Nato-medlemsskap.

– Sverigedemokraterna har börjat anpassa sig allt för mycket, det är ett stort problem. Partiledningen är inte längre tydliga om den militära alliansfriheten. Det betraktade jag som en av SD:s viktigaste grundfrågor, sa Jansson idag. 

Inga fler avhoppare

Och AfS-ledaren Gustav Kasselstrand är nöjd med värvningen, men menar att partiet inte kommer att ha med fler SD-politiker på sin lista. 

– Nu är listan låst. Det är tre ledamöter från Sverigedemokraterna på vår riksdagslista. Sen kan det ju så klart komma avhopp i framtiden, men de kommer inte ta plats på vår riksdagslista, säger Gustav Kasselstrand till Nyheter24 idag. 

MER:  Här är skillnaderna mellan Alternativ för Sverige och Sverigedemokraterna

Kan du tänka dig rösta på Alternativ för Sverige?