Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkessons attack: "Har ni inget annat att prata om?"

- 06/05/2018, 21:07 -

Under årets första stora partiledarduell gick Jimmie Åkesson till angrepp mot de andra partiledarna. Men bara sekunder senare gick han i fällan själv.

På söndagskvällen var det dags för valårets första ordentliga partiledardebatt, när alla partiledare drabbade samman i SVT:s Agenda för att diskutera från inför valet i September i år.

Precis innan debatten passade Nyheter24 på att fråga Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson frågan: "Vem ser du som huvudmotståndare i debatten". Svaret var inte blygt.

– Alla de andra sju partierna, sa Jimmie Åkesson till Nyheter24 då. 

Jimmie Åkesson
Jimmie Åkesson under partiledardebatten. Bildkälla: TT

Och under debatten visade SD-ledaren att han är beredd att svinga åt alla möjliga håll. Och var inte rädd att ifrågasätta de andra partiledarna argument. 

– Jag tror väljarna är trötta på att höra om skattesänkningar och skattehöjningar fram och tillbaka, har ni inget nytt att prata om? Vi har parallellsamhällen som växer fram i Sverige, och ni pratar om samma saker ni gjort i alla år, sa Åkesson i debatten. 

Men han fick genast mothugg av Miljöpartiets Isabella Lövin, som menade att Sverigedemokraterna själva inte har några lösningar, utan att de bara vill stänga gränserna. 

Då valde Åkesson att ta upp det han nyss beskyllt alla andra för att ta upp för mycket – skatter. 

– Vi har visst lösningar, vi har skattesänkningar som gör det lönsammare att arbeta och gynnsammare för företag att anställa, sa Åkesson då. 

Han gick själv i samma fälla – som han precis beskyllt de andra partierna att ha gått i.

Karl Anders Lindahl analyserar debatten: "Nu är det nog tack och hej Stefan Löfven..."

Läs också om när Jimmie pratade om gången han blev misshandlad och tankarna kring rättegången

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att man ska diskutera skatter?