Torsdag 7 Jul
Stockholm

Morgan Johansson får hård kritik efter migrationsuttalande

Jonas Sjöstedt och Morgan Johansson
1 av 2
Strid mellan Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Foto: TT
Skärmdump från Twitter
2 av 2
Migrationsminister Morgan Johansson i Twitter--bråk. Foto: Twitter

Stämningen verkar inte vara så himla bra mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet just nu. Nu går partitoppar ut och bråkar mot varandra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att ge busskort till ungdomar hade inte varit möjligt om Socialdemokraterna inte stramat åt flyktingpolitiken under hösten 2015. 

Det menar nu migrationsminister Morgan Johansson (S) i ett uttalande. I Twitter-tråden, där uttalandet fälldes, går Johansson till hårt angrepp mot Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och V:s ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson.


"Man måste orka ta ansvar för svåra beslut också", skriver Johansson i sitt svar till Jonas Sjöstedt. 

Längre fram i samtalet blir tonen allt hårdare mellan ministern och vänsterhöjdarna. 

"Om vi inte stramat åt 2015, så hade vi inte haft något reformutrymme kvar. Det vet Vänsterpartiet också. Om man vill styra Sverige på riktigt, så kan man inte bara vara alla goda gåvors givare", skriver Morgan Johansson.

"Ställer grupper mot varandra"

Vänsterpartiets Ulla Andersson går då till angrepp mot Johansson.

"Tråkigt att du ställer grupper mot varandra och låtsas som om det inte har några konsekvenser . Hur har ni hamnat där?", skriver Andersson. 

På tisdagsmorgonen dundrade Jonas Sjöstedt in ett hårt svar.

"Att Sverige splittrar familjer på flykt gör inte välfärden bättre. Hur vore det om ni någon gång talade om jämlikhet och att Sveriges miljardärer kan bidra mer till välfärden?"

Men det är inte bara Vänsterpartiet som kritiserar Morgan Johansson. Även Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström har reagerat. 

"Morgan Johansson försöker ogenerat plocka röster på 'gratis' resor för ungdomar i Skåne", skriver Billström på Facebook.

Även Stefan Runfeldt, som nyligen hoppade av sitt jobb som ordförande i Socialdemokraternas HBT-förening efter att partiet skruvat åt sin migrationspolitik, är kritisk. 

"Det resonemang som det Morgan Johansson för här är faktiskt rätt galet och väldigt märkligt för att komma från en socialdemokratisk minister", skriver Runfeldt på Facebook

Stämningen mellan S och V har varit kylig på senaste tiden – något som visade sig när Jonas Sjöstedt gick till öppen attack mot Stefan Löfven – läs mer om det här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vem hejar du på?
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.