Ebba Busch Thor tittar uppåt-
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. - Foto: TT

Ebba Busch Thor om smärtan under debatten: "Hade sjukt ont"

Ebba Busch Thor utsågs till partiledardebattens stora vinnare. Men efteråt berättade hon om smärtorna.


Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna står inför ett riktigt ödesval. I opinionsmätningarna ligger KD precis kring fyraprocentsspärren, och med knappt två veckor till valet är det oklart om partiet kommer att klara sig kvar i riksdagen. 

I måndagens stora partiledardebatt i Aftonbladet TV blev Ebba Busch Thor den stora vinnaren enligt en opinionsmätning som gjordes precis efter debatten, men det som tittarna inte visste var att KD-ledaren brottades med starka smärtor under debatten. 

– Jag hade sjukt ont i ryggen, men det var ganska oväsentligt i sammanhanget. Min förmåga att debattera påverkades inte av det, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet efter debatten. 

Men det verkar inte finnas någon anledning att oroa sig över Ebba Busch Thor, som varit Kristdemokraternas partiledare sen 2015. Enligt partiledarens stab var Busch Thor ”lite stel”. 

– Hon var lite stel i ryggen, det är inget allvarligt. Man står still i samma läge, då kan det bli lite stelt, säger pressekreteraren Martin Kits till Aftonbladet. 

Ebba Busch Thor utsågs alltså till vinnare av måndagens debatt. Bland annat gick EBT till hårt angrepp mot Gustav Fridolin över jämställdhetsreformer i förskolan och elcyklar. 

– Det kommer att stå i historieböckerna att du hade råd med en miljard till att skattesubventionera elcyklar här i Stockholm, men du hade inte råd med Tuva, 6 år, i behov av assistans, som kommer att behöva flytta in på institution. Det är resultatet av er politik, sa Ebba Busch Thor i en attack mot Gustav Fridolin och Miljöpartiet i Aftonbladets debatt

Under debatten uttalade sig också Jimmie Åkesson om aborträtten, och sa att det är en fråga som inte handlar om jämställdhet – läs mer om det här

Visste du att Ebba Busch Thor jobbat som utomhusmålare och att hon kom in i politiken via sin mormor? Vill du läsa mer om Kristdemokraternas partiledare kan du göra det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta på Kristdemokraterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.