En pappersflagga med SD-loggan på. Till höger Statsminister Stefan Löfven. Montage
En SD-kandidat i Dalarna är ute i blåsväder. - Foto: TT

SD-kandidat vill skicka Stefan Löfven till gaskammare

Kjell Söderlund, kandidat för Sverigedemokraterna i Avesta, anser att statsministern passar i gaskammare. Han tycker också att muslimer ska utrotas.


Valrörelsen är igång, och att ge sig på politiska motståndare tillhör vardagen. Men Sverigedemokraterna verkar ha haft ganska mycket otur gällande vilka som söker sig till partiet. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om SD-politikern som inte tror att kriget i Syrien existerar, och om lokalföreningen inom Sverigedemokraterna som skyller parkeringsböter på invandringen

Nu är det Kjell Söderlund, kandidat för Sverigedemokraterna i Avesta i Dalarna, som hamnat i blåsväder. 

Vill skicka statsministern till gaskammare

Det var i augusti 2016 som Söderlund delade en text från bloggen ”Asylkaos” som handlade om att statsminister Stefan Löfven ”tvingar svenskar att bo tillsammans med araber”. När Söderlund delar texten skriver han att Löfven passar i en gaskammare. 

I en annan delning från 2016, en artikel från Sveriges Radio om att kristna knuffats överbord på en flyktingfartyg, skriver Söderlund att muslimer borde utrotas.. 

Men när sajten Inte Rasist men… når Söderlund menar han att han har sitt på det torra, eftersom han varit gift med en muslim, och att han ”tycker synd om alla tjejer”. 

Men varför har han då skrivit att statsministern förtjänar att hamna i en gaskammare?

– Jag har hört att hans mamma var nazist, säger Söderlund till Inte Rasist men…

 Vidare menar han att Löfven är nazist, men att han kanske inte ska gasas ihjäl för det. 

– Jag har ändrat mig mycket sen dess, säger Söderlund, som skrev inlägget för två år sen. 

"Finns inga ursäkter"

Men frågan är om det spelar så stor roll om Söderlund helt ändrat på sig sen augusti 2016. Sverigedemokraterna på riksnivå ser nämligen väldigt allvarligt på kandidatens uttalanden. 

– Det finns inga ursäkter för de vedervärdiga åsikter och tankar han gett uttryck för i de inlägg han publicerat. Detta är något vårt medlemsutskott får titta vidare på, säger idag Sverigedemokraternas informationschef Henrik Gustafsson till Nyheter24. 

Kommer han uteslutas?

– Jag kan inte se hur han på något sett delar partiets grundläggande principer eller värderingar, och då ska han inte heller vara medlem i vårt parti. Men ytterst är det vårt medlemsutskott och deras beredning som ligger till grund för kommande beslut av partistyrelsen, det är något vi får invänta. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du förvånad över Söderlunds uttalanden?
Tack för din röst!