Sverigedemokratisk valaffisch. Till höger en bild från krigets Syrien. MONTAGE
SD-politikern tror inte på kriget i Syrien. - Foto: TT/AP

SD-politiker tror att kriget i Syrien är fejk

Kurt Olsson, som sitter i kommunfullmäktige i Valdemarsvik för Sverigedemokraterna, tror inte att kriget existerar.


I de flesta mätningar är Sverigedemokraterna näst största eller tredje största parti, och de flesta är överens om att partiet kommer att öka ordentligt jämfört med förra valet. 

Men samtidigt har en hel del frågetecken lyfts fram kring partiet den senaste tiden, som till exempel när partiledaren Jimmie Åkesson lanserade en märklig teori om klimatförändringar, eller som när en lokalförening försökte skylla parkeringsböter på invandringen. 

Och nu är det nog dags att ännu en gång fråga sig vilka typer av människor som faktiskt ställer upp som politiker för Sverigedemokratern.a 

Det var under en intervju med SVT som Kurt Olsson, som sitter i kommunfullmäktige för SD i Valdemarsvik, berättade att han inte trodde på kriget i Syrien. 

– Alltså det här snacket hela tiden om att det är flyktingar, det finns ju inga flyktingar. Det är jag övertygad om. Det är ekonomiska migranter som kommer hit för att få bidrag, säger Kurt Olsson i SVT-intervjun. 

Bild från kriget Olsson menar inte finns. (AP)

När han sen får frågan om han tror det pågår ett krig i Syrien säger han att det absolut inte gör det, men att man möjligtvis ”krigat lite grann mot varandra”.

– Det kan ju vara bilder som är tre-fyra år gamla. Det kommer ju samma bilder hela tiden, säger Kurt Olsson i intervjun. 

Och ja, SD i Östergötland blir väldigt förbryllade över Olssons uttalanden. 

– Det låter befängt ja, det låter otroligt. Det här måste jag kolla upp. Jag kommer att kontakta honom och höra vad han menar, säger Jan Svensson, ordförande för SD Östergötland, till SVT

Kriget i Syrien

Inbördeskriget i Syrien är en av vår tids värsta konflikter, och har sen 2011 kostat över 350 000 människor livet. 19 000 av dem har varit barn. Över fem miljoner människor har drivits på flykt på grund av konflikten. 

Regeringen avråder folk från att resa till Syrien.

Nyligen uttalade sig Kjell Bergqvist om Sverigedemokraterna – läs mer om det här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du rösta på SD?
Tack för din röst!