Jimmie Åkesson, Google loggan.
Här är de vanligaste sökningarna på Jimmie Åkesson från Google. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Här är de mest googlade frågorna om Jimmie Åkesson

Valdagen närmar sig och googlingar om våra folkvalda partiledare är många. En av de som googlas mycket är SD:s Jimmie Åkesson, så vad undrar folk när de googlar honom? Här är de vanligaste frågorna.


Jimmie Åkesson googlas, likt hans andra partiledarkollegor, flitigt inför valet. Och det är egentligen inte så konstigt, folket vill ju veta på vem de lägger sin röst. Men vilka frågor är då de mest googlade i samband med Jimmie Åkesson den senaste tiden?

Nyheter24 har tittat närmare på de fem mest sökta frågorna och tagit fram svaren som ni letar efter, vilket Metro var först med. Här är frågorna om Jimmie som svenskarna helst vill ha svaret på.

Hur lång är Jimmie Åkesson?

Nyheter24 söker Sverigedemokraterna och deras pressavdelning för svar. Räkna med att det kommer finnas här snart.

Hur gammal är Jimmie Åkesson?

Jimmie Åkesson är född i Ivetofta, Skåne den 17 maj 1979. Då kan du ju gissa hur gammal Jimmie är? Precis 39 år fyllda.

Vad tjänar Jimmie Åkesson?

Jimmie Åkesson tjänar 65 400 kronor i riksdagsarvode varje månad. Utöver den lönen så får han även en del från partiet. 2016 tjänade Sverigedemokraternas partiledare totalt 1 256 100 kronor, inte illa.

Var bor Jimmie Åkesson?

Jimmie Åkesson kanske är född i Skåne, men det är inte där han är uppväxt och bor, utan istället så bor han permanent i Sölvesborg. Sen vistas han likt alla andra partiledaren en hel del i Stockholm också.

Hur länge har Jimmie Åkesson varit partiledare?

Jimmie har varit partiledare ett bra tag, totalt har han suttit på "tronen" i 13 år. Det var den 7 maj 2005 som han tog över från Mikael Jansson som då hade varit partiledare i hela tio år. 

Har du inte fått nog av Sverigedemokraterna? Vill du kanske läsa om vad Sverigedemokraterna står för? Då kan du göra det här

Vill du veta mer om Jimmie Åkesson? Kanske är du intresserad av hans resa till makten? Nyheter24 har tidigare skrivit en artikel om hur han gick tillväga, den kan du läsa här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du googlat Jimmie?
Tack för din röst!