Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkessons attack mot Alliansen

- 25/09/2018, 08:09 -

Jimmie Åkesson verkar inte tro på en Allians-regering alls. Nu menar han att Sverigedemokraterna måste "bli tuffare".

Det ser ut som att det blir allt svårare att bilda en regering. Idag kommer riksdagen rösta ner Stefan Löfven som statsminister, och kort därefter kommer talmannen i riksdagen börja samtala med alla partiledarna. 

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson menar att SD kommer att rösta ner Stefan Löfven, men att det är svårt att säga hur partiet kommer att göra sen. 

I en intervju med SVT utvecklar Åkesson sina tankar. 

  Vi kommer göra allt vi kan för att ge våra väljare så stort utbyte som möjligt för deras röster, säger Jimmie Åkesson till SVT. 

Jimmie Åkesson menar att han fortfarande försöker få kontakt med de andra partiledarna, men att man efter nederlaget i talmansomsröstningen måste bli "lite tuffare". 

– Det viktiga är att få fram samtalen, så får vi se sen. 

Åkesson går till och med så långt som att säga att Alliansen inte längre finns som regeringsalternativ – något som borde vara en hint om att SD inte kommer att stödja en en regering med Centerpartiet och Liberalerna. 

– Alliansen finns knappt längre, de är inte överens om speciellt mycket. Alliansen ser jag inte som ett regeringsalternativ. Det mest troliga är att Ulf Kristersson bildar en annan typ av regering. Den kan vi vara beredda att stödja, men d vill vi vara försäkrade om att våra frågor finns med på den regeringens agenda, säger Åkesson till SVT.

Det rödgröna blocket blev störst i valet, vilket gör att en Alliansregering faktiskt måste ha med sig Sverigedemokraterna för att få igenom sin politik i praktiken. 

Idag avgörs Stefan Löfvens framtid – läs mer om det här

Tror du på Alliansen?