Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Annie Lööfs nya känga till Kristersson

- 07/11/2018, 10:20

Annie Lööf kommer inte hjälpa Ulf Kristersson att bli statsminister – det meddelade hon nu på morgonen. I stället vill hon ha en regering med alla fyra Allians-partier.

Konflikterna och bråken i Alliansen bara fortsätter – och i nuläget ser det ut som att den som hoppas på en svensk högerregering kommer få vänta länge. 

Nästa vecka ska riksdagen rösta om Ulf Kristersson som statsminister – och förmodligen kommer Kristersson vilja sitta i en liten regering med bara Moderaterna och Kristdemokraterna som tar passivt stöd av Sverigedemokraterna. 

Liberalerna har redan sagt att man kommer rösta nej till en sådan regering, och nu kommer Centerpartiets Annie Lööf med ett tungt besked för Moderaterna. 

– Jag bedömer det som helt osannolikt att vi ska ändra oss i den här frågan, sa Lööf i TV4 Nyhetsmorgon nu idag. 

Anledningen är just synen på Sverigedemokraterna, och att inte vilja stödja en regering som är beroende av Jimmie Åkessons stöd. 

Ulf Kristersson, som så sent som i förra veckan blockerade Annie Lööfs möjligheter att sondera för en ny regering, lär med andra ord falla i nästa veckas omröstning. 

Men hur vill Lööf ha det då? 

Ja, den frågan fick hon i Nyhetsmorgon, och då lät det precis likadant som det gjort sen valet, trots att det gång på gång visat sig vara omöjligt. 

– Jag vill pröva möjligheten att bilda en Allians-regering med fyra partier som tar stöd över blockgränsen, sa Annie Lööf i Nyhetsmorgon. 

Vill du förstå tjafset inom Alliansen lite bättre? Här är allt du behöver veta!

Tycker du Annie Lööf gör rätt?