Måndag 17 Jan
Stockholm

Busch Thors utsträckta hand till C och L: "En genuin vädjan"

Ebba Busch Thor, Annie Lööf och Jan Björklund. Kollage.
Ebba Busch Thor har inte gett upp drömmen om Alliansen. Foto: Pontus Lundahl/Stina Stjernkvist/TT

Ebba Busch Thor har inte gett upp drömmen om en Allians-regering. Men samarbetet ligger illa till. Nu uppmanar hon C och L att börja förhandla igen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Allians-samarbetet hänger på "en tunn tråd". Det anser åtminstone Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor

I en intervju i TV4:s Nyhetsmorgon på måndagen pratade KD-ledaren om svårigheterna med att bilda en Allians-regering. Hon ser inte Stefan Löfven som en möjlig statsministerkandidat. 

– Det handlar om politikens innehåll, men också om ledarskap, säger Busch Thor, som fortfarande hoppas på att Moderaternas Ulf Kristersson ska knipa statsministerposten. 

Och det verkar som att EBT inte helt och hållet gett upp tanken på en borgerlig regering. Nu sträcker hon ut en hand till Centerpartiet och Liberalerna och uppmanar till nya samtal. 

– Min vädjan är genuin. Jag hoppas att det finns låsningar som öppnar upp sig nu under veckan. Vill man förhandla politik så har både KD och Moderaterna sagt ja till det, meddelade Ebba Busch Thor i Nyhetsmorgon. 

Centerpartiet och Liberalerna röstade nej till Kristersson

Det har minst sagt varit en tuff höst för Alliansen – eller vad som nu är kvar av den. Den 14 november röstade C och L nej till Ulf Kristersson som statsminister efter att M-ledaren velat bilda regering med bara M och KD. 

Samtidigt vill Socialdemokraterna rycka loss C och L från Alliansen för att Stefan Löfven ska kunna fortsätta vara statsminister. 

På andra sidan står Sverigedemokraterna som vill bryta loss M och KD. Så sent som i helgen sa Jimmie Åkesson att han är beredd att gå i opposition tillsammans med Kristdemokraterna och Moderaterna – läs mer om det här

Vill du ha en Allians-regering?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela