Elbil rabatt
Fisker rear ut elbilen Ocean - Foto: Joan Mateu Parra/TT/Fisker

Mitt i krisen: 210 000 kronor rabatt på nya elbilen

Det unga elbilsmärket Fisker har stött på en hel del problem på sistone. Man har bland annat fått sin aktie har avnoterad från börsen, stoppat produktionen och reat ut elbilen Fisker Ocean med upp till 40 procent i USA. Nu kommer de stora prissänkningarna även till Sverige.


Sedan Fisker lanserade sin första bil Ocean har modellen närmast oavbrutet dragits med allvarliga problem.

Leveranserna blev kraftigt försenade, och när bilarna väl levererades bjöd de på en hel del fel och buggar. Fisker Ocean har också utretts för diverse säkerhetsbrister i USA.

Känd komiker körde för fort: Får indraget körkort och åtalas

Tuff situation för Fisker

Nyligen försämrades situationen kraftigt, då företagets aktie avnoterades från New York-börsen, och i samma veva började man erbjuda rabatter på upp till 40 procent i USA.

Poängen med detta är att tömma sitt lager på osålda bilar. Under förra året tillverkades drygt 10 000 exemplar av Fisker Ocean, men lyckades bara leverera knappt 5 000 av dessa till kunder.

Ryktena går också varma om att en konkurs är nära förestående, och om så är fallet skadar det knappast att få några lagerbilar sålda i närtid.

Elon Musk skrämmer bort kunder från Tesla

210 000 kronor rabatt på elbilen

Nu erbjuder man nästan lika stora prissänkningar i Sverige.

Fiskers hemsida kan man nu lägga vantarna på toppmodellen Fisker Ocean Extreme från 499 000 kronor. Modellen kostar normalt sett från 709 000 kronor, och rabatten ligger således på 210 000 kronor eller runt 30 procent.

Erbjudandet gäller runt 30 bilar av modellår 2023 som Fisker har i lager.

Fackets senaste går mot Tesla-laddarna – går inte att runda

Medför vissa risker

Att köpa en Fisker till rea medför vissa risker på grund av företagets knepiga ekonomiska situation. Det märks inte minst på en friskrivning som man har lagt till på sin hemsida.

Man säger bland annat att det finns en risk att kunden får ”begränsad support och begränsade tjänster för fordonen”.

Det står även att man som kund måste räkna med att företaget vid en konkurs inte kan hjälpa kunden med nybilsgarantin.

”Genom att ingå ett avtal om köp av fordon efter den 5 april 2024 förklarar köparen av en Fisker Ocean att han har informerats om detta och ändå vill köpa en Fisker Ocean med hänsyn till den risk som beskrivs”, står det att läsa.

Vi bygger Lewis Hamiltons Formel 1-bil i Lego

Bil