Lisa från Stockholm (till vänster) efterlyste hjälp på nätet för att muntra upp sin sjuka mormor. Då kom främlingen Linnéa (till höger) till undsättning.
1 av 5
Lisa från Stockholm (till vänster) efterlyste hjälp på nätet för att muntra upp sin sjuka mormor. Då kom främlingen Linnéa (till höger) till undsättning. - Foto: Privat/ TT BILD
Lisas mormor låg inlagd på sjukhuset och önskade sig så lite besök och godis.
2 av 5
Lisas mormor låg inlagd på sjukhuset och önskade sig så lite besök och godis. - Foto: TT BILD
Linnéa bor i samma stad som Lisas mormor, visade det sig.
3 av 5
Linnéa bor i samma stad som Lisas mormor, visade det sig.
Godiset på bilden är dock inte det som levererades till hennes mormor. Lisa säger till Nyheter24 att hon bad Linnéa att undvika godis med nötter i på grund av allergirisken på sjukhuset.
4 av 5
Godiset på bilden är dock inte det som levererades till hennes mormor. Lisa säger till Nyheter24 att hon bad Linnéa att undvika godis med nötter i på grund av allergirisken på sjukhuset. - Foto: Privat
Nu är Lisas enda önskan att hennes mormor ska bli frisk snart så att de kan ses och äta godis och dricka vin tillsammans.
5 av 5
Nu är Lisas enda önskan att hennes mormor ska bli frisk snart så att de kan ses och äta godis och dricka vin tillsammans. - Foto: Privat

Lisa, 28, kunde inte hjälpa sin sjuka mormor – då kom oväntade stödet

Tack vare en total främling fick Lisa och hennes mormor verkligen uppleva hur mycket kärlek som finns på nätet.


I dag uppmärksammar Nyheter24 all fantastisk kärlek som sprids på nätet, genom kampanjen No hate.

Två personer som verkligen har fått uppleva nätkärlek nyligen är Lisa, 28, och Linnéa Berggren, 23. Fram till i går var de totala främlingar för varandra.

Lisa bor i Stockholm med sin familj. Som barn hälsade hon ofta på sin mormor Birgitta i Västerås under loven.

– Jag önskar jag bodde närmare då jag vill kunna hjälpa henne. Hon fick det inte lätt när morfar gick bort för ett par år sedan. Mormor har haft bröstcancer, hon lever med lungsjukdomen KOL och har det väldigt jobbigt periodvis trots att hon inte röker, säger Lisa till Nyheter24.

Under gårdagen såg hon på Facebook att hennes mormor låg inlagd på sjukhuset för hjärtproblem och att Birgitta gärna önskade sig besök från någon som kunde ta med sig lite godis till henne.

Lisa från Stockholm. Foto: Privat

Men med Lisas heltidsstudier och två barn att ta hand om var det inte lätt att snabbt ta sig till sin mormor tio mil bort.

– Då kom jag att tänka på Facebookgruppen Honey and the Bees. Där finns det ju tjejer från hela landet och många av dem är väldigt hjälpsamma och gör gärna goda gärningar. Kanske att någon av dem till och med jobbade på sjukhuset och kunde ta en sväng förbi kiosken och mormors avdelning, berättar Lisa.


Men att gensvaret på hennes efterlysning skulle bli så här stor stort, det hade hon inte vågat hoppas på. Snart trillade flera erbjudanden in från personer i närheten av sjukhuset.


Ja, vem kan inte relatera till akut godissug – gravid eller inte?


Birgitta är uppenbarligen en härlig mormor med glimten i ögat.

Och det är här främlingen Linnéa Berggren kommer in i bilden.


– Jag såg inlägget och tänkte att jag bor ju ganska nära sjukhuset i Västerås, så då var det självklart att hjälpa till. Det ska man göra om man kan, säger Linnéa till Nyheter24.

Linnéa Berggren och hennes barn. Foto: Privat

Lisa blev så glad över det fina erbjudandet från Linnéa. Efter lite chattande via Facebook kom de fram till att Linnéa skulle köpa lösgodis och även en skvallertidning så att mormor Birgitta fick något att läsa också för att få tiden att gå.

– Men jag bad henne undvika knäck eller liknande godisar då jag inte ville att hon skulle ha sönder sina tänder. Hon har haft nog med sjukdomar och otur nu. Nu vill jag bara att mormor ska få må bra, säger Lisa.

Hon berättade inte för sin mormor om godisbudet, utan ville att det skulle bli en överraskning. Och det blev det, minst sagt. Birgitta satt upp och pratade med två sköterskor när Linnéa plötsligt kom in i sjukrummet.

– Jag frågade om det var hon som var Birgitta och då sken hon upp och sa "ja?". Hon var jättegullig! Jag berättade att godiset var från hennes barnbarn i Stockholm. Hon blev jättechockad men glad, sköterskorna också, säger Linnéa.

På Facebook berättade sen Birgitta för sina vänner och bekanta om det oväntade besöket som gjorde henne så glad.


Enligt Lisa har hennes mormor också ringt flera gånger för att berätta för sitt barnbarn hur överraskad hon blev och hur tacksam hon är för den fina gesten.


– Nu hoppas jag bara att hon blir utskriven snart och att jag kan åka till henne en helg, så att vi kan dricka vin och äta godis tillsammans, säger Lisa om händelsen.

Det hon och hennes mormor fick uppleva visade verkligen hur mycket kärlek nätet har att bjuda på, för den som vågar sträcka ut en hand.

Här kan du läsa fyra av de absolut finaste sakerna som har hänt på nätet i år. Missa inte heller intervjun med Ulric Jansson, som har utsetts till Årets Nätängel 2016.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du också upplevt oväntad nätkärlek?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Joakim Lundell: "Därför svarar jag på hatkommentarer"

4 Nov 2018, 21:39

Därför mår unga dåligt – enligt dem själva

4 Nov 2018, 08:28
Psykisk ohälsa bland unga ökar, Men varför? Folkhälsomyndigheten tror att skolan och arbetsmarknaden är bovarna i dramat – men enligt de unga själva är det något annat.

Ikväll utses Årets nätängel 2017 – här är alla nominerade

23 Nov 2017, 14:02
Årets nätängel är ett pris som går till någon som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare och trevligare plats.

Har du blivit trakasserad på nätet? Här är det viktiga du måste göra då

5 Nov 2017, 18:19
Elsa Karlefors som är jurist till vardags kommer i denna intervju berätta om vad du ska göra om du utsatts för näthat.

Ebba Busch Thor vill ha fler poliser på nätet

4 Nov 2017, 17:27
Ebba Busch Thor (KD) vill göra rejäla förändringar för att motverka näthatet. Bland annat införa en ny särskild enhet inom polisen.

PH-Anna om näthatet hon utsätts för: "Jag läser varje kommentar"

3 Nov 2017, 10:45
Efter sin medverkan i Paradise Hotel har Anna Pankova fått utstå en hel del näthat, något hon tyckt varit jobbigt.