Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vårtest av fem caféer i Stockholm

Nöje | 04/05/2009 11:26

Testpanelen: Alltså bullarna var typ ett år gamla.

När man trodde att livet inte kunde bli dystrare slog naturen äntligen om kursen. Mössan och vantarna byttes omgående mot ett par solbrillor och ett brett leende.

I ett nafs har gatorna blivit knökfulla med folk. Det är tjejer som mannekängar, grabbar som steker, direktörer som jagar tid och mammor som plogar vägen med sina barnvagnar. Och så är det vi.

Vi som gillar att fika, snacka och spana. Nu när caféerna svällt ut på trottoaren är det vår bästa tid. Utbudet är enormt varför du också kan ställa massor av krav – är personalen trevlig, tar de kort och passar haket egentligen din livsstil?

– Ett bra fik får gärna ha musik, måste ha fräsch mat och vara lite trendigt så att man lockas dit, säger Stephanie som ingår i Nyheter24:s testpanel.

Hårstrå i pajen

I förra veckan besökte hon tillsammans med Hannah och Isabella fem caféer i Stockholms innerstad. Kofi på Birger Jarlsgatan, Vapiano i Gamla stan, Bellman på Sergelgatan, Muggen på Götgatan och Wierns på Mäster Samuelsgatan.

De hittade givetvis hårstån i bakverken och blev också serverade mat som verkade ha legat framme i veckor. Men samtidigt fanns där små pärlor som de gärna åker tillbaka till, tar en kaffe och virar in sig i en filt.

Se hur panelen upplevde alla fik i videorecensionerna här intill.

Vill du se fler bilder, klicka på pilarna ovan.

Vilket fik besöker du gärna, eller aldrig mer? Tipsa gärna andra läsare här under.

Skrivet av: