Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyheter24 testar fransk manikyr

- 11/06/2009, 23:59 -

Trött på att fixa med naglarna varje kväll? Prova acryl, det spar en hel del tid.

Visserligen kan man vara stolt om naglarna nått hela vägen ut. Utan en enda spricka.

Men har du en gång lagt fram dina händer till en specialist, så kommer du hädanefter att lämna nagelfilen i badrumsskåpet. Och låsa. Du slipper nämligen att sköta om dem.

– Riktiga naglar måste underhållas hela tiden. Poängen med att göra acrylnaglar är att du sen kan glömma bort dem, och så håller de sig snygga i några veckor, säger Frida Selkirk till Nyheter24.

"Allt funkar"

Enligt Frida, som driver salongen Naglar på FRIDAS på Östermalm i Stockholm, blir det allt vanligare att man lyxar till det med acrylnaglar, och det är dessutom inte längre bara fransk manikyr som gäller.

– Trenden i dag låter dig göra som du vill. Vare sig du vill ha långa och fyrkantiga, måla permanenta dekorationer, eller göra fransk med rosa bas och vit topp så är du helt rätt, säger Frida och tillägger:

– Det är jättekul att man kan välja efter vad som passar kunden bäst. I dag behöver inte alla vara stöpta i samma form.

Om man vill pröva, hur går man tillväga?

– Du beställer en tid eller droppar in. Sedan fixar vi resten. Det tar ungefär en timme.

Och när ska man komma tillbaka?

– Efter ungefär tre veckor. Då behöver man en påfyllning.

Vilken är sommarens färg?

–Korall, som är orange-rosa. Den finns i svag pastellkorall, och i neonkorall som är starkare, säger Frida, som tillägger att alla typer av rosa fungerar bra nu när det är sommar.

Perfekt tyckte vi och tog med oss superbloggaren Desirée för att testa. Och vi lämnade faktiskt salongen riktigt nöjda.

– Jag valde att göra klassiska franska naglar med dekorationer och stenar, fast att rosa egentligen är min favoritfärg, säger Dessie och fortsätter:

– De blev verkligen jättefina.

Se mer i bildspelet ovan.

Skrivet av: