Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nyheter24 testar brun-utan-sol

Nöje | 16/05/2009 16:33

Skippa solarierna. Få en snygg bränna med naturliga produkter.

Laddad inför beach 2009?

Sommaren är snart här och nu börjar den årliga jakten på den stekigaste brännan på stranden.

Men i stället för att fuska med farligt solarium finns det bättre metoder för att få en gyllenbrun bränna, helt utan i risk för hudcancer, rynkor och soleksem.

Grönsakslandet

Japp, och de krämer, duschar och sprejer som finns att tillgå i dag är till och med välgörande.

–Min vätska innehåller aloe vera och jojoba-olja som är bra för huden. Man får en skönhetsbehandling på köpet, samtidigt som man blir brun, säger Karin Arrhenius Wellness at Sthlm.

En annan fördel med spraytanning är enligt Karin att brännan kommer snabbt, även hos rödlätta personer.

Carl-Johan Forssell, som äger salongen CJ Studio Care, instämmer i att skillnaden är stor mellan solariernas skadliga UV-strålar och deras brunvätska - som nästan kommer direkt från grönsakslandet.

– Vätskan i våra solduschar bygger på ett rödbetsextrakt. Det är en ren naturprodukt, säger Carl-Johan Forssell till Nyheter24.

"Bra för dejten"

För att hitta den bästa fejkbrännan har vår testpanel fått pröva brun-utan-sol-krämer, solduschar och spraytanning. Stephanie och Hannah gick och tog varsin soldusch, och blev rätt så nöjda med resultatet.

– Eftersom det var första gången jag provade blev jag lite fläckig, säger Stephanie och tillägger att man måste veta hur man ska stå för att färgen ska bli jämn.

Hon vill ändå rekommendera solduschar, eftersom färgen håller i sig mellan sju till nio dagar. Paulina och Desirée provade spraytanning och tyckte att det låga priset på 200-250 kronor var perfekt om man snabbt vill få färg.

– Ja, så ska man på dejt är ett hett tips att gå och bli sprejad dagen före, säger Paulina och Desirée.

Se panelen diskutera brun-utan-sol-produkter

Klicka på HQ om du vill ha bättre bild och ljud.

Skrivet av: