Per imponeras av Örjan

Därför toppade Örjan listan.


Chefredaktören för King, Per Nilsson, förklarade för Nyheter24 varför de valde Örjan Andersson, grundare till Cheap Monday och Weekday, som den mäktigaste inom svenskt herrmode. Listan innehåller 100 personer som har ett starkt inflytande på det svenska herrmodet.

"Svenskt herrmode förtjänar mer tid i rampljuset, i synnerhet de personer som finns med på årets lista. Makthavarna med Örjan i spetsen bidrar till att utveckla och exportera bilden av Sverige som en betydande faktor på den internationella modescenen", säger Per i ett pressmeddelande.

Varför valde ni Örjan?

– Det går bara bättre och bättre för Örjan och det han producerar. Han påverkar fler och fler män att ta ett steg i rätt riktning. Det Örjan gör är väldigt imponerande. Jag tror att andra företag har inspirerats väldigt mycket av det han gör.

Hur gick urvalsprocessen till?

– Vi började diskutera listan redan i november. Hela redaktionen är med och säger sin mening.

Vilka kriterier går ni efter?

– De som vi tar med på listan ska till stor grad ha ett inflytande på hur den svenska mannen klär sig. Det kan vara allt från idrottsmän till designers.

Hur tycker du att Örjan har påverkat Sveriges modeansikte ut mot resten av världen?

– Han har, tillsammans med bland annat H&M, bidragit till det här buzzet kring Sverige som har satt Sverige på modekartan. Örjan har en stor och betydande del i det, avslutar Kings chefredaktör Per Nilsson för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!