Branson köper Playboy

Miljardären tros köpa porrimperiet.


Rykten på stan är att mediekoncernen Playboy Enterprises är till salu och brittiske miljardären Richard Branson utpekas som köpare. Han är grundare av bland annat Virgin Records.

Playboy har påverkats av att det finns lättillgänglig och gratis pornografi på Internet och nedgången på annonsmarknaden. Nyligen rapporterade bolaget en förlust på motsvarande 100 miljoner kronor under första kvartalet 2009.

Playboy genomdriver nu ett omfattande besparingsprogram och enligt uppgifter i amerikansk press har en fjärdedel av personalen fått sparken. Det ryktas om flera möjliga köpare av Playboy men Branson är toppkandidaten. Intresset för en eventuell affär är så pass stor att det går att spela på utgången hos vadslagningsfirmor.

Irländska Paddy Power har Branson i topp med oddsen 6 mot 4 medan Larry Flint kommer in som näst mest trolige köpare, skriver E24.

- Playboy är ett väldigt underutvecklat varumärke och om det är någon som kan ge Playboy den gamla glamouren tillbaka så är det Branson, säger en amerikansk medieanalytiker.

Skrivet av:

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev