Richard Branson varnar svenskarna

Själv tänker miljardären satsa sig ur krisen.


Sir Richard Branson är övertygad om att Sverige lever särskilt farligt under lågkonjunkturen. Miljardären är på tillfälligt besök i Stockholm och menar att Sverige måste få fler aktiva entreprenörer som kan skapa nya företag.

Han ser Sverige som särskilt utsatt när lågkonjunkturen nu sveper in.

– Jag tror att i tider av ekonomisk nedgång behövs entreprenörer mer än någonsin. Speciellt i länder som Sverige där beroendet av fem till sex företag för sysselsättningen är farligt. Därför behövs det en armé av nya entreprenörer som kan skapa nya företag. Sverige har varit ledande när det gäller att stoppa beroendet av kol och olja. Det är det stora nya området för entreprenörer att komma fram till nya energikällor, säger Richard Branson.

Men Virgingrundaren är också hoppfull. Han tror att besöket kan inspirerar till affärer med svenskar.

– Vi har verksamheter i stora delar av världen men inte i Sverige. Jag är övertygad om att efter i kväll så kommer det att vara många människor som kommer med idéer på hur vi kan göra fler saker tillsammans. Jag har ett antal brev som ligger uppe på mitt rum?, säger han till Dagens Industri.

Branson höll tidigare i kväll en föreläsning på Grand Hotel i Stockholm med anledning av att Affärsvärlden delade ut utmärkelsen Årets Ledare inför näringslivseliten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.