Richard Branson varnar svenskarna

Själv tänker miljardären satsa sig ur krisen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Sir Richard Branson är övertygad om att Sverige lever särskilt farligt under lågkonjunkturen. Miljardären är på tillfälligt besök i Stockholm och menar att Sverige måste få fler aktiva entreprenörer som kan skapa nya företag.

Han ser Sverige som särskilt utsatt när lågkonjunkturen nu sveper in.

– Jag tror att i tider av ekonomisk nedgång behövs entreprenörer mer än någonsin. Speciellt i länder som Sverige där beroendet av fem till sex företag för sysselsättningen är farligt. Därför behövs det en armé av nya entreprenörer som kan skapa nya företag. Sverige har varit ledande när det gäller att stoppa beroendet av kol och olja. Det är det stora nya området för entreprenörer att komma fram till nya energikällor, säger Richard Branson.

Men Virgingrundaren är också hoppfull. Han tror att besöket kan inspirerar till affärer med svenskar.

– Vi har verksamheter i stora delar av världen men inte i Sverige. Jag är övertygad om att efter i kväll så kommer det att vara många människor som kommer med idéer på hur vi kan göra fler saker tillsammans. Jag har ett antal brev som ligger uppe på mitt rum?, säger han till Dagens Industri.

Branson höll tidigare i kväll en föreläsning på Grand Hotel i Stockholm med anledning av att Affärsvärlden delade ut utmärkelsen Årets Ledare inför näringslivseliten.

Skrivet av: